Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αγία Βαρβάρα: Ολοκλήρωση του προγράμματος πρόληψης της οστεοπόρωσης

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2021



Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 8 Ιουλίου το πρόγραμμα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Το πρόγραμμα διάρκεσε 2 εβδομάδες και είχε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Οι δημότες εξετάστηκαν, έγινε μέτρηση της οστικής πυκνότητας καθώς και 10ετής εκτίμηση κινδύνου κατάγματος, βάσει πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο 45% των πολιτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ηλικίας 45 χρόνων και άνω, παρασχέθηκε συμβουλευτική υποστήριξη και πραγματοποιήθηκε παραπομπή για περαιτέρω έλεγχο από τον θεράποντα ιατρό τους ή κλείστηκε ιατρικό ραντεβού, έτσι ώστε προληπτικά να φροντίσουν την υγεία τους πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Σχετικά με το πρόγραμμα ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος ανέφερε: «Και με αυτή τη δράση του ΚΕΠ Υγείας επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, που διασφαλίζει την καλύτερη πρόγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Η πρόληψη είναι προτεραιότητα του Δήμου μας».

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας