Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ “Ο ΦΑΡΟΣ” στη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2022



Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», με μεγάλη χαρά συμμετείχε το απόγευμα Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022, στη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγ.Βαρβάρας, στην πλατεία της πόλης, για να καλωσορίσει τα Χριστούγεννα, με το Άναμα του Δέντρου.

Με μια Μουσικοχορευτική παράσταση ανέδειξε τα «Χριστούγεννα στον Πόντο». Τραγούδια, Χοροί από τρεις γενιές Ποντίων και ευχές στην ποντιακή διάλεκτο από μικρές όμορφες ζουπουνοφόρες.

Την Επιμέλεια της παρουσίασης του Συλλόγου είχε η Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος κ. Σοφία Σαββίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων «….Τέτοιες ημέρες, ο νους και ο λογισμός μας γυρίζει στα μέρη των προγόνων μας. Στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου, όπου τα Χριστούγεννα ήταν αφιερωμένα στους ανθρώπους του σπιτιού και στην οικογένεια.»

Στο μουσικό αυτό ταξίδι συμμετείχαν οι Σταύρος Σαββίδης (λύρα – τραγούδι), Γιώργος Κεμεντζετζίδης (κλάρινο), Κώστας Αθανασίου (νταούλι).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ένα ποτάμι Ζιπκαλίδων και Ζουνοποφόρων κύλισε στους δρόμους της πόλης χορεύοντας και τραγουδώντας, στέλνοντας το μήνυμα «Καλά Χριστούγεννα με Υείαν και Ευλογίαν»

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας