Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρίτων Αρσένης: "Καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη μαζί με το Δυτικό Μέτωπο για την άρνηση δημοσιοποίησης της μελέτης επιπτώσεων του ΧΥΤΑ Φυλής"

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020



«Ο Κρίτων Αρσένης μαζί με το Δυτικό Μέτωπο καταγγέλλουν στο Συνήγορο του Πολίτη την άρνηση δημοσιοποίησης της μελέτης επιπτώσεων του ΧΥΤΑ Φυλής»

Αίτηση προς τον Συνήγορο του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 στην Δυτική Αθήνα Κρίτων Αρσένης, μαζί με μέλη του Δυτικού Μετώπου και ενεργούς πολίτες της Δυτικής Αθήνας, ζητώντας τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών στο ΧΥΤΑ Φυλής από τον οικείο Δήμο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από μελέτες που έκανε με απευθείας ανάθεση ο δήμαρχος Φυλής και είχαν σαν στόχο την «αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών φορτίων στο ΧΥΤΑ Φυλής» και την «αναλυτική καταγραφή της ποσοτικής και ποιοτικής σύστασης αποβλήτων ΧΥΤΑ Φυλής», αλλά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα παρά τα ανησυχητικά ευρήματά τους.


Ο δήμαρχος Φυλής αρνείται να δώσεις τις μελέτες στους πολίτες, παρά τις αλλεπάλληλες αιτήσεις της συλλογικότητας «Δυτικό Μέτωπο» και τα δημοσιεύματα στο τύπο, όπου αναφέρονται τα βασικά σημεία των μελετών. Ο δήμαρχος αρνείται να τις δημοσιοποιήσει ακόμη και μετά από πρόσφατη (8/4/2019) εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών. Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια πρωτοβουλιών (Επίκαιρη Ερώτηση στον ΥΠΕΣ, καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και στην Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Αττικής) που ελήφθησαν  τους τελευταίους μήνες σε συνεργασία με το Δυτικό Μέτωπο.

Την καταγγελία-αίτηση συνυπογράφουν οι:

  • Φώτου Πανωραία, Δυτικό Μέτωπο
  • Κουρνιώτης Χρήστος, Δυτικό Μέτωπο
  • Κοντός Δημήτρης, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Πετρούπολης
  • Σακούτης Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης
  • Σασσάνης Νίκος, Δυτικό Μέτωπο
  • Μαράκη Βασιλική, Δυτικό Μέτωπο
  • Τσέκου Αναστασία, Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση (ΡΑΚ) Πετρούπολης
  • Γκέλη Θεοδώρα, Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση (ΡΑΚ) Πετρούπολης
  • Ανδρικοπούλου Παναγιώτα, Δυτικό Μέτωπο



Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Αρσένης:

«Πρέπει να ενημερωθούν άμεσα οι πολίτες για τα ευρήματα των εν λόγω μελετών. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δυτική Αθήνα υποφέρει από τη ρύπανση που δημιουργεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ. Το κράτος και η αυτοδιοίκηση  κρύβουν τα ανησυχητικά στοιχεία και σχεδιάζουν την επέκταση και διαιώνιση του ΧΥΤΑ Φυλής. Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι πληρωμένες με δημόσιο χρήμα μελέτες και να μάθουμε όλοι τα επίπεδα κινδύνου για τη δημόσια υγεία από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής».

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας