Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ριζική ανάπλαση στο Ζεφύρι

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 01 Σεπτεμβρίου 2022

Ριζική ανάπλαση στο Ζεφύρι

Την ριζική ανάπλαση τεσσάρων πλατειών στο Ζεφύρι, εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής από το Πράσινο Ταμείο με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής.

Ριζική ανάπλαση για τέσσερις πλατείες στο Ζεφύρι εξασφάλισε ο Δήμος Φυλής με την χρηματοδότηση των έργων να γίνεται από το Πράσινο Ταμείο.

Η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίαςτου Δήμου Φυλής έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου ταμείου την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022. Εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 693.000 ευρώ μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” για τα έτη 2021-2022, στον άξονα προτεραιότητας 2 “Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” και καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης ενώ το υπόλοιπο 40% για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Φυλής.

Στις ανακατασκευασμένες πλατείες στο Ζεφύρι θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά ηλιακά παγκάκια για τη φόρτιση συσκευών, θα φυτευτούν εκατοντάδες δέντρα και θάμνοι, θα τοποθετηθούν δεκάδες φωτιστικά σώματα και εκτός από τις παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν στους ίδιους χώρους και γυμναστήρια ενηλίκων με υπαίθρια όργανα εκγύμνασης.

Η μελέτη προβλέπει και στις τέσσερις πλατείες στο Ζεφύρι ότι θα υπάρχουν, πέργκολες σκίασης, κιόσκια πληροφοριών, απλοί κάδοι απορριμμάτων και τριπλοί βυθιζόμενοι κάδοι ανακύκλωσης, ποδηλατοστάτες, χαλύβδινες βρύσες, συστήματα αυτόματου ποτίσματος και θα κατασκευαστούν ειδικές εσωτερικές (προστασία πρασίνου) και εξωτερικές περιφράξεις.

Την ικανοποίηση του για τη νέα χρηματοδότηση που πέτυχε ο Δήμος Φυλής εξέφρασε ο Χρήστος Παππούς. “Και ο φετινός Αύγουστος ήταν ένας πολύ αποδοτικός μήνας για το Δήμο μας. Πετύχαμε με τους συνεργάτες μου σημαντικές χρηματοδοτήσεις μεγάλων και μικρότερων έργων και για τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής.

 

 

 

πηγή Χρήστος Ράπτης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας