Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: Η διοίκηση επέλεξε να ανακοινώσει «πομπωδώς», πως «απαλλάσσει» τις οικογένειες από τα Τροφεία

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2021

 

 

 

Η Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον σχετικά με την δημοσιοποίηση του δήμου για τα τροφεία (ΕΔΩ) ανακοίνωσε:

 

 

Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Ιλίου για τα Τροφεία στους Παιδικούς του Δήμου συνεχίζεται 

Κατά τη χθεσινή ημέρα η διοίκηση του Δήμου επέλεξε να ανακοινώσει «πομπωδώς», πως «απαλλάσσει» τις οικογένειες από την υποχρέωση να πληρώσουν Τροφεία, για όσο διάστημα οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου παρέμεναν κλειστοί λόγω κορωνοϊού και περιοριστικών μέτρων.

Επιλέγει, δηλαδή, να παρουσιάσει περίπου ως μία ακόμη «επιτυχία» της, το γεγονός ότι πράττει το αυτονόητο. Αν είναι δυνατόν οι γονείς να πλήρωναν Τροφεία με τα παιδιά σπίτι τους και τους Παιδικούς κλειστούς. Δυστυχώς, επιλέγει για μία ακόμη φορά να πουλήσει «καθρεφτάκια» στους κατοίκους του Ιλίου, λες και απευθύνεται σε «ιθαγενείς», αντί να καταπιάνεται με την πραγματική διάσταση του προβλήματος, προσπαθώντας να δώσει λύση.

Ως δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» είχαμε παρέμβει δημόσια ήδη 1 χρόνο πριν, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που έρχονται με την πανδημία, ζητώντας από τη διοίκηση να μεριμνήσει και για όσο διάστημα χρειαστεί να ελαφρύνει τις οικογένειες από τα οικονομικά βάρη που καλούνται να σηκώσουν:

• Απαλλάσσοντας από την καταβολή Τροφείων τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες ή όσες χτυπήθηκαν βάναυσα από την τρέχουσα κρίση (γονείς που έμειναν άνεργοι, οικογένειες που έχασαν και οι δύο γονείς εισοδήματα κλπ)

• Μειώνοντας τα Τροφεία συνολικά για όλους όσους στέλνουν το παιδί τους σε κάποιον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Ιλίου

Να θυμίσουμε πως στον Προϋπολογισμό του Δήμου, για το έτος 2021, που ψήφισε η διοίκηση Ζενέτου λίγο καιρό πριν, εν μέσω πανδημίας δηλαδή, προβλέπεται να δαπανηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για «Δημόσιες Σχέσεις» και «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου» (αυτά αναφέρονται στους κωδικούς επί λέξει).

Καλούμε τη διοίκηση να βάλει το παιδί στον Δήμο μας σε προτεραιότητα και να πάψει να δαπάνα δεκάδες χιλιάδες ευρώ αχρείαστα, αποκλειστικά για την προβολή της. Τώρα είναι που πρέπει να αποδείξουμε αν πράγματι στηρίζουμε τις οικογένειες στο Ίλιον και ιδιαίτερα τους νέους γονείς.

Βάλτε σε προτεραιότητα επιτέλους τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων κ. Δήμαρχε.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας