Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημος Ιλιου: εκδήλωση στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». για τον εθνικό καραβογράφο Αντώνη Μιλάνο

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2021



Μια λιτή αλλά εξαιρετική εκδήλωση για τον ζωγράφο και εθνικό μας καραβογράφο Αντώνη Μιλάνο, με αφορμή την έκθεση του έργου του που φιλοξενήθηκε στον Δήμο Ιλίου, στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση περιελάμβανε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με άγνωστα στοιχεία για τον ρόλο που διαδραμάτισε το Ναυτικό στην Επανάσταση, από την φιλόλογο-συγγραφέα Χρύσα Χρονοπούλου – Πανταζή και μουσική επένδυση από το σύνολο «Φιλαρμονία» του Δημοτικού Ωδείου Ιλίου, ενώ για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Φραγκάκης.

Ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η στιγμή που ο ανιψιός του ζωγράφου Νίκος Διανόγλου παρέδωσε, εκ μέρους του ζωγράφου, στον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο πίνακα με ιδιόχειρη αφιέρωση, καθώς και πίνακες σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να εκτεθούν στο Ψηφιακό Μουσείο Ιλίου με την ολοκλήρωσή του. Από την πλευρά του ο κ. Ζενέτος πρόσφερε στον εθνικό μας καραβογράφο, το Ιστορικό Λεύκωμα και το μετάλλιο της πόλης του Ιλίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ιλίου Νικος Ζενετος εξήρε το έργο του σπουδαίου ζωγράφου ενώ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:


 «Ο Αντώνης Μιλάνος αφιερώθηκε με πάθος σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό είδος ζωγραφικής, φιλοτεχνώντας τις μεγάλες και ένδοξες στιγμές της Ναυτικής μας Ιστορίας. Το έργο του, που απολαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση, αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και είναι για εμάς απεριόριστη χαρά και τιμή που μέρος του φιλοξενήθηκε στην πόλη μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ζακύνθου Δημήτρης Κάνδηλας, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Βασίλης Ξένος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Αυγουστάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αθηνών Αλέξανδρος Σαμόλης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, εκπρόσωποι βουλευτών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιλίου, εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.ά.

 

 

 

 

 Αναρτήθηκε από 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας