Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου για την ανάγκη ενίσχυσης της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2022



Στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου, Χρήστος Κούκος.

Στη συζήτηση, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό βανδαλισμού του σχολείου από εξωσχολικούς, αναδείχθηκαν από τους γονείς μια σειρά προβλημάτων και ελλείψεων σε υποδομές και εξοπλισμό, ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης των σχολείων.


 Η ύπαρξη και ο εξοπλισμός της βιβλιοθήκης, η προμήθεια των απαραίτητων πυροσβεστήρων, ο εφοδιασμός του φαρμακείου είναι μόνο μερικές από τις ανάγκες που αναγκάστηκαν να καλύψουν οι γονείς με δικές τους δαπάνες.

Τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέλευση των γονέων του 5ου Δημοτικού, έρχονται να συμπληρώσουν αντίστοιχες καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της περιοχής, που καλούνται βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τα στοιχειώδη (φωτοτυπικό χαρτί κλπ). 
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της κρατικής χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, που αν και επανειλημμένα έχουμε θέσει ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή αρνείται λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν προβλήματα» και ότι «τα χρήματα επαρκούν».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, διεκδικώντας επαρκή και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, με στόχο την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας