Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με επιτυχία ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση στον Δήμο Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2022
Δωρεάν πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, μια σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιλίου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, υπό την ιατρική επίβλεψη της ενδοκρινολόγου Ερμιόνης Τσενικλίδη. Συνολικά εξετάστηκαν 80 άτομα κάθε ηλικίας, από τα οποία σε ποσοστό περίπου 50% υπήρξαν ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ενώ οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και ο πιο σημαντικός τρόπος αντιμετώπισης κάθε προβλήματος είναι η πρόληψη, η οποία πρέπει να ξεκινά νωρίς. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη και τα στελέχη του ΕΔΔΥΠΠΥ, καθώς και τους συνεργάτες μου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την αγαστή συνεργασία σε δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας. Η συνεισφορά τους είναι πραγματικά πολύτιμη».

 
 

Ακολουθήστε μας