Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: Με το «χαμόγελο στα χείλη» η δημοτική αρχή αφήνει και φέτος 126 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2022



Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η μεγάλη «σφαγή» πραγματοποιείται, για μία ακόμη χρονιά, στα βρεφικά τμήματα - λειτουργούν μόλις 5 τέτοια τμήματα στο σύνολο των δομών του Δήμου - με αποτέλεσμα να γίνονται δεκτά μόλις 80 βρέφη και να απορρίπτονται ως «επιλαχόντες» 126 παιδιά (με βάση τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Δήμος).


Αποτελεί την απόλυτη ξεφτίλα για τον Δήμο μας, κάθε χρόνο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις όπου εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών επειδή δεν υπάρχουν οι υποδομές. Είναι αδιανόητο. Και η δημοτική αρχή, την ίδια στιγμή, να πανηγυρίζει πως στον Δήμο «όλα λειτουργούν ρολόι».


Πόσο μάλλον όταν στο Ίλιον η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου εδώ και χρόνια, επί πολλές θητείες. Τι έκανε, λοιπόν, ο λαλίστατος κατά τα άλλα, κ. Ζενέτος, για να μην μένουν στο Ίλιον - κάθε χρόνο - εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, εκατοντάδες παιδιά; Η απάντηση είναι τίποτα. Είχε πάντα άλλες προτεραιότητες.

Επιπλέον, χρειάστηκε φέτος να φτάσουμε στην 21η Σεπτεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες πριν δηλαδή, για να «φιλοτιμηθεί» η διοίκηση να ανακοινώσει τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.

Η καθυστέρηση αδιανόητη και αδικαιολόγητη.
Έχουν τώρα οι διοικούντες να συμβουλέψουν κάτι τους εκατοντάδες γονείς στο Ίλιον που τα παιδιά τους έμειναν εκτός παιδικών σταθμών με ευθύνη της διοίκησης; Πώς θα τα βγάλουν πέρα αυτά τα νέα ζευγάρια κ. Δήμαρχε; Σας νοιάζει καθόλου;


Πώς θα βρουν θέση σε κάποιον άλλο παιδικό σταθμό για το βρέφος τους όταν δημοσιοποιείται τα αποτελέσματα τέλη Σεπτέμβρη; Πώς και πόσοι νέοι γονείς, κύριοι του Δήμου, νομίζετε ότι μπορούν να πληρώσουν τα παχυλά δίδακτρα που ζητούν οι ιδιωτικοί σταθμοί;


Στο μεταξύ, στα ύψη και φέτος τα τροφεία που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες του Ιλίου, όσοι «τυχεροί» κατάφεραν (το παιδί τους) να βρει θέση σε κάποια δομή του Δήμου. Καμία έκπτωση, καμία μείωση τη στιγμή που η κοινωνία στενάζει καθημερινά από τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και των καρτέλ στην ενέργεια, που τον στηρίζουν.


Έχει έρθει η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτό το καθεστώς αδιαφορίας, στασιμότητας και αναποτελεσματικότητας που, δυστυχώς, έχει κυριεύσει την πόλη μας και τις λειτουργίες της, με ευθύνη της σημερινής διοίκησης.


Η δημοτική κίνηση Αλληλέγγυα Πόλη- Συμμαχία για το Ίλιον παλεύει καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια, για να βρεθούν λύσεις και απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των δημοτών, μακριά από μικροκομματικές λογικές και παιχνίδια εντυπώσεων.


Για να κάνουμε το Ίλιον την πόλη που μας αξίζει. Την πόλη που αξίζει να ζεις.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας