Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2022

"Πριν από λίγες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023.
Για ακόμη μία χρονιά βλέπουμε τα σχολεία του Δήμου Ιλίου να υπολείπονται σημαντικά, καθώς συμπεριλαμβάνονται μόλις 5 δημοτικά σχολεία (3ο,4ο,10ο, Νεστόρειο και 1ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου) από τα 27 συνολικά στο Ίλιον, τη στιγμή που όλοι οι γειτονικοί Δήμοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα με πολλαπλάσια σχολεία:

Δήμος Περιστερίου με 22 Δημοτικά Σχολεία, Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού με 18 Δημοτικά Σχολεία, Δήμος Αιγάλεω με 16 Δημοτικά Σχολεία.

Σε μια περίοδο που η ανεξέλεγκτη ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια, παντού, έχει λυγίσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, με την κυβέρνηση να επιλέγει να μην βάλει πλαφόν στις τιμές αλλά να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και τα καρτέλ, είναι επιβεβλημένο η πολιτεία να σταθεί αρωγός στις οικογένειες που σήμερα πλήττονται.Η πολιτεία οφείλει να συνδράμει προσφέροντας σχολικά γεύματα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Οι δύσκολες συνθήκες της περιόδου το απαιτούν. Δεν μπορεί σχολεία να συνεχίσουν να αποκλείονται από το Πρόγραμμα, με στοιχεία και δεδομένα που ίσχυαν αρκετά χρόνια πριν, όταν και η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία ήταν πολύ διαφορετική, δεν μαστιζόταν η χώρα από ενεργειακή φτώχεια κ.λπ.


Υπενθυμίζεται πως όταν το 2017 θεσμοθετήθηκαν τα Σχολικά Γεύματα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ένα πρόγραμμα που έτυχε ευρείας αποδοχής από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να σταματήσουν οι εικόνες ντροπής με παιδιά που λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία, αλλά και για να αλλάξουν - προς το καλύτερο - οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών, η ΝΔ τότε τα καταψήφισε. Μάλιστα, το πλάνο της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μέχρι το 2021 να μοιράζονται 600.000 γεύματα σε όλα τα παιδιά του δημοτικού.


Δυστυχώς, όχι μόνο αυτό το πλάνο δεν υιοθετήθηκε ποτέ από την σημερινή κυβέρνηση, αλλά ζήσαμε, κατά την περσινή σχολική χρονιά και για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτής, να μην μοιράζεται κανένα γεύμα στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς η αρμόδια Υπουργός επιχείρησε τόσο σκανδαλωδώς να τα «χαρίσει» σε ημέτερους μεγαλοεπιχειρηματίες, απορρίπτοντας τη συμμετοχή μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να βγάλει τον διαγωνισμό άκυρο.
Φέτος, στο ίδιο έργο θεατές, βλέπουμε να αποκλείεται η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, τη στιγμή που τα νοικοκυριά στο Ίλιον ζορίζονται σκληρά από το κύμα ακρίβειας και σκέφτονται πώς θα τα βγάλουν πέρα τον χειμώνα που έρχεται.
Τέλος, διαπιστώνεται, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά και σε ένα ακόμη θέμα που αφορά την καθημερινότητα των δημοτών της πόλης μας, των μαθητών και βεβαίως των οικογενειών τους, πως η σιωπή των «τοπικών αρχόντων» είναι εκκωφαντική".

Του Δημήτρη Ευαγγελίδη, μέλους της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιλίου

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας