Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μήνυμα Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2022Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα αποτελεί βία κατά των οικογενειών, των κοινοτήτων και της ανθρωπότητας, απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, όπως αναγνωρίζεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σήμερα, η βία κατά των γυναικών τείνει να πάρει χαρακτηριστικά κρίσης. Η εμπορία ανθρώπων, οι βιασμοί, οι γυναικοκτονίες αποτελούν το βάναυσο τίμημα αυτής της κρίσης, η οποία δε γνωρίζει σύνορα, ηλικίες, κοινωνικές τάξεις και πολιτισμούς. Παρά τις προσπάθειες, η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν καταγγέλλεται και τα θύματα υποφέρουν στη σιωπή. Παραπαίοντας μεταξύ φόβου, ντροπής ή ενοχής, αισθάνονται συχνά υπαίτια για την κακοποίησή τους.

Για αυτό, όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε ημέρα, πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για την έμφυλη βία, να διασφαλίσουμε ότι η πολιτεία διαθέτει μηχανισμούς στήριξης, οι γυναίκες και τα κορίτσια είναι ασφαλή, οι θύτες οδηγούνται στη δικαιοσύνη και τα θύματα έχουν προστασία.

Είναι στο χέρι όλων μας. Μαζί μπορούμε να τερματίσουμε τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Μαζί μπορούμε να σπάσουμε τη σιωπή που την τυλίγει.

«ΜΙΛΑ Δεν είσαι η μόνη! Δεν είσαι μόνη!»

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας