Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 15/12/2022

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2022



Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου έθεσαν τα εξής ζητήματα:

  • Ο επικεφαλής Νίκος Σταματόπουλος, με αφορμή το έγκλημα στις Σέρρες με τον μικρό μαθητή που σκοτώθηκε λόγω έκρηξης στον καυστήρα του σχολείου, τόνισε πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που έχει αφήσει τα σχολεία «στο έλεός τους», που δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας όπως το να μην γίνονται εργασίες στον καυστήρα εν ώρα λειτουργίας των σχολείων. Ζήτησε να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση και τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου. Θυμίζοντας την επικίνδυνη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί πριν 4 χρόνια στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου που με αγώνες των γονέων είχαν λυθεί κάποια προβλήματα την ώρα που η δημοτική αρχή τους λοιδορούσε. Θυμίζοντας την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν 2 χρόνια σε παιδικό σταθμό του δήμου και το γεγονός πως ακόμα οι περισσότερες σχολικές μονάδες δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Θυμίζοντας επίσης τις δεκάδες ερωτήσεις που έχει φέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούν άλλα μεγάλα προβλήματα πολλών σχολείων όπως υγρασίες και αίθουσες που πλημμυρίζουν, σοβάδες που πέφτουν (π.χ. το νηπιαγωγείο στον Αγ. Φανούρη), επικίνδυνες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (π.χ. 3ο δημοτικό σχολείο), ολισθηρά προαύλια, κτίρια χωρίς ελέγχους αντισεισμικής θωράκισης κλπ.


 

  • Στη συνέχεια κατήγγειλε τα απαράδεκτα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, συνέχεια των προηγούμενων, στο Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» με βασική ευθύνη της δημοτικής αρχής Ζενέτου. Ανέδειξε πως η δημοτική αρχή έφτασε στο σημείο να προχωρήσει σε δεκάδες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης. Τόνισε πως όλα αυτά αποδεικνύουν τη σπουδή της δημοτικής αρχής να ελέγξει πάση θυσία τη διοίκηση του «ΦΑΕΘΩΝΑ» την ώρα που αδιαφορεί πλήρως και βάζει εμπόδια στο έργο του.


 

  • Ανέδειξε πως επιβεβαιώθηκε η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στις επιτροπές του δήμου. Δηλαδή πως επιβεβαιώθηκε η κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους νόμους της ΝΔ που, για να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, έδινε αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου στις επιτροπές του δήμου (οικονομική και ποιότητας ζωής) στις οποίες μάλιστα έδινε και την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου. Ζήτησε τα θέματα πλέον να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στις επιτροπές του δήμου.


 

  • Η Πετρούλα Κυριακοπούλου, δήλωσε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή που ενισχύει τον κατασταλτικό ρόλο της δημοτικής αστυνομίας δίνοντάς της γκλόμπς, χειροπέδες αλλά και τη δυνατότητα να συλλαμβάνει και να ανακρίνει. Ανέδειξε πως αυτό είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της έντασης της κρατικής καταστολής ενάντια στον «εχθρό λαό» όπως τον αντιλαμβάνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το ίδιο το αστικό κράτος. δίνοντάς της γκλόμπς, χειροπέδες αλλά και τη δυνατότητα να συλλαμβάνει και να ανακρίνει. Ανέδειξε πως αυτό είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της έντασης της κρατικής καταστολής ενάντια στον «εχθρό λαό» όπως τον αντιλαμβάνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το ίδιο το αστικό κράτος.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε το θέμα του καθορισμού του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής αναφέροντας πως σε συνθήκες που το λαϊκό εισόδημα, όπως και το εισόδημα των αυτοπασχολούμενων επαγγελματιών, έχει δεχθεί μεγάλο χτύπημα, δεν μπορούν οι δημοτικοί φόροι να μένουν στο ίδιο ύψος. Ταυτόχρονα ανέδειξε πως δεν μπορεί να πληρώνει το ίδιο ένα κατάστημα στο κέντρο της πόλης και το ίδιο ένα κατάστημα σε μια πιο μακρινή γειτονιά. Σε αυτή τη βάση πρότεινε την καθιέρωση περισσότερων ζωνών στο δήμο (ώστε ένα κατάστημα που βρίσκεται σε μια γειτονιά να πληρώνει λιγότερο) σε αντίθεση με την πρόταση της δημοτικής αρχής που επέβαλε όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως του που βρίσκονται να πληρώνουν το ίδιο.

Ίλιον 20/12/2022

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας