Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον - Σε εξέλιξη μεγάλη καταστροφή στο Πάρκο Τρίτση

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2022

 

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον για τις αρνητικές εξελίξεις στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

Συγκεκριμένα αναφέρουν.

Σε εξέλιξη μεγάλη καταστροφή στο Πάρκο Τρίτση - Εκατοντάδες πεύκα ασθενούν, δεκάδες νεαρά δενδρύλλια έχουν νεκρωθεί
Απούσα η διοίκηση Πατούλη-Ζενέτου, επιβεβαιώνει ότι αντιλαμβάνεται το Πάρκο ως μέσο για αυτοπροβολή & χώρο απλά για να στήνονται φιέστες, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα.


Την ώρα που εκατομμύρια ξοδεύονται στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης για "αναπλάσεις", γεμίζοντας το Πάρκο αχρείαστα κράσπεδα, τσιμέντα και χαλίκια (μόνο ο οδηγός όδευσης τυφλών ήταν απαραίτητος και μπορούσε να προχωρήσει με πιο φιλικά στο περιβάλλον υλικά),
Την ίδια στιγμή η διοίκηση Πατούλη-Ζενέτου έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το βασικό στοιχείο του Πάρκου: το πράσινο και τα δέντρα!


Αφού άφησαν πρώτα να ξεραθούν - τα καλοκαίρια που προηγήθηκαν - δεκάδες νεαρά δέντρα, που προέρχονταν από δενδροφυτεύσεις των τελευταίων χρόνων, σήμερα αδιαφορούν πλήρως για τα εκατοντάδες πεύκα στο Πάρκο που έχουν προσβληθεί από ασθένεια, με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών, και ιδιαίτερα τα νεαρά δενδρύλλια, να νεκρώνονται. 



Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.


Όλα τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια ιδεοληψιών της σημερινής διοίκησης, που έχουν οδηγήσει το Πάρκο τα τελευταία 3 χρόνια να έχει εγκαταλειφθεί:


Δίχως φωτισμό στη μεγαλύτερή του έκταση (μόνο τελευταία και έπειτα από επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις & οχλήσεις πολιτών και συλλογικοτήτων όπως η Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον, τοποθετήθηκαν επιτέλους κάποιοι νέοι λαμπτήρες).
Με τις βασικές του υποδομές (παγκάκια και τραπέζια για τους επισκέπτες, όργανα γυμναστικής κλπ) να παραμένουν επ'αόριστον βανδαλισμένες και να μην αναπληρώνονται με νέες.


Με τη φύλαξη στο Πάρκο να παραμένει ελλειματική και προβληματική, με αποτέλεσμα - και σε συνδυασμό με την παντέλη έλλειψη φωτισμού σε μεγάλο μέρος του Πάρκου - να σημειώνονται συχνά επιθέσεις με στόχο τη ληστεία, εις βάρος ανυποψίαστων επισκεπτών στον χώρο (έχουν καταγραφεί, δυστυχώς, πολλά τέτοια περιστατικά).


Δίχως το απαραίτητο επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία και προοπτική του Πάρκου.


Δίχως να έχει γίνει το παραμικρό έργο υποδομής για την εξασφάλιση της μόνιμης και σταθερής υδροδότησης του Πάρκου, πέρα από την προσωρινή λύση του πηγαδιού "Πρέση" που αυτή τη στιγμή τροφοδοτεί το Πάρκο.



 

Ως δημοτική κίνηση καλούμε άμεσα, και χωρίς άλλες χρονοτριβές, τη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου να παρέμβει ώστε να σωθούν όσο περισσότερα δέντρα γίνεται, και να μην απειληθεί περαιτέρω το πράσινο στο Πάρκο.


"Χρυσός" για μας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, Αντώνης Τρίτσης, είναι τα δέντρα, το πράσινο, η βιοποικιλότητα, τα σπάνια πουλιά και τα άλλα ζώα που ζουν σε αυτό, και όχι τα συντριβάνια και οι φιέστες, στις οποίες θέλουν να φωτογραφίζονται οι κ.κ. Πατούλης και Ζενέτος.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας