Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Διπλή βράβευση για τον Δήμο Ιλίου στα Best City Awards 2023

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2023Διπλή βράβευση για την κοινωνική και περιβαλλοντική πολιτική του απέσπασε ο Δήμος Ιλίου στα βραβεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Best City Awards 2023, όπου αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές, προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς και οικονομικά βιώσιμες, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνική τους συνοχή.

Ο Δήμος Ιλίου βραβεύθηκε για το Αστικό Δασάκι (urban forest) στη συμβολή των οδών Ήρας και Ναυσικάς, το οποίο αποβλέπει στη βελτίωση του μικροκλίματος, την ανάπτυξη συνθηκών ευζωίας στους κατοίκους, αλλά και τη λειτουργία ενός ανοιχτού βιωματικού σχολείου φύσης. Επίσης, απέσπασε βραβείο για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης και την, χωρίς αποκλεισμούς, ανάπτυξη δεξιοτήτων των πολιτών.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και ο συντονιστής του Δη.Κοι.Π.Ι. Φώτης Μαρκόπουλος. Σε δήλωσή του, ο κ. Ζενέτος ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι η ανάδειξη των καλών πρακτικών ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία πόλεων με ισχυρό λόγο, εξωστρέφεια και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. «Για εμάς στον Δήμο Ιλίου, η προστασία του Περιβάλλοντος, η δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης για τους κατοίκους και η δημιουργία υποδομών που συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή είναι αυτονόητη συνθήκη» πρόσθεσε και ευχαρίστησε, παράλληλα, τους αιρετούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες του για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Νίκη Βομπιράκη, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Ανδρέου και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Στυλιανός Μαριδάκης και Μαριάννα Ράππου.  
 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας