Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον: Εικόνες ντροπής στο 11ο Νηπιαγωγείο στο Ίλιον μετά τη βροχή

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2023Να ληφθούν μέτρα άμεσα Ζητά με Ανακοίνωση της δημοτική κίνηση Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον.


Η πρόσφατη νεροποντή που έπεσε για λίγη μεν ώρα αλλά με σφοδρότητα, και στην πόλη μας, είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα τεράστια προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Ιλίου σε επίπεδο υποδομών. 

Ζήσαμε, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, εικόνες τριτοκοσμικές, με τη διοίκηση του δήμου να επιβεβαιώνει τη διαχρονική αδιαφορία και απουσία της, σε ότι αφορά τα σχολεία της πόλης.


Στο 11ο Νηπιαγωγείο Ιλίου (Κηφισού&Πολυγύρου) οι δασκάλες από το πρωί…επιστράτευσαν λεκάνες και κουβάδες προκειμένου να μαζεύουν τα νερά που έτρεχαν από ταβάνια και τοίχους, με μικρά παιδιά 4-5 ετών να κινδυνεύουν να γλιστρήσουν και να τραυματιστούν.

Σαν να μην έφτανε αυτό τα νερά που τρέχουν από τους τοίχους «γλύφουν» στην κυριολεξία πρίζες και ηλεκτρικά κουτιά, με τους

κινδύνους να γίνονται ανυπολόγιστοι, ακόμα και για πυρκαγιά.

Τα άπειρα τηλεφωνήματα της διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Δήμο, δεν ήταν αρκετά για να συγκινήσουν τους αρμόδιους, να στείλουν έστω 1-2 ανθρώπους να λάβουν κάποια μέτρα, προκειμένου να μην συμβεί κάποιο ατύχημα με μικρά παιδιά.


Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι στο Ίλιον η λέξη «πρόληψη» έχει γίνει άγνωστη έννοια για την κουρασμένη δημοτική αρχή. Με τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων να περιορίζεται συνήθως σε μπαλώματα (λίγο βάψιμο στις αυλές και τέρμα).
Πρόληψη δεν υπάρχει, δεν υπάρχει παρέμβαση όταν τα προβλήματα δημιουργούνται, η συντήρηση στα σχολεία της πόλης μας είναι συνήθως λέξη άγνωστη.


Θα μας απαντήσει τελικά η Δημοτική Αρχή:
Ως πότε τα σχολεία του Ιλίου ΔΕΝ θα αποτελούν προτεραιότητα για αυτή τη διοίκηση;

Τι πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει η πόλη με ανθρώπινες συνθήκες σε ότι αφορά τα καθημερινά ζητήματα των δημοτών; 
Δεν είναι τα πάντα φιέστες, πίτες, χειραψίες και φωτογραφίες, κ. Δήμαρχε, καταλάβετέ το.


ΥΓ Την επόμενη φωτογραφία σας να πάτε να τη βγάλετε παρέα με τα γυμνά καλώδια σε ένα σχολείο που δίπλα τους τρέχουν τα νερά της βροχής.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας