Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: Με ενθουσιασμό παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι των δημοτικών εκλογών

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2023

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιούλη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Ιλίου, η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου.


Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Παναγιώτη Ρήγα, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Σπυρέτα Παναγή, γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε «στο ελπιδοφόρο ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές και ιδιαίτερα στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας όπως και το Ίλιον.



 Ένααποτέλεσμα που δεν είναι συγκυριακό και ευκαιριακό, καθώς δυνάμωνε καθημερινά μέσα στους αγώνες που πρωτοστάτησε το ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στον αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Δυνάμωνε μέσα στους αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, κόντρα στα εργοδοτικά εγκλήματα».
«Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε από την επομένη των εκλογών, όπως είχαμε υποσχεθεί στον λαό, για 100% μαχητική - λαϊκή αντιπολίτευση. Κόντρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, που με τις προγραμματικές της δηλώσεις, αλλά και τη συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προδιαγράφει νέα επίθεση σε όλα τα επίπεδα για τον λαό. Αλλά και ενάντια στην υπεύθυνη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που έδειξαν τις προθέσεις τους εξαρχής. Άλλος έλεγε ότι "πρόκειται για μια καλή κυβέρνηση αυτή της ΝΔ, άλλος ευχόταν "καλή επιτυχία". Και τώρα, μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις, φροντίζουν με "εποικοδομητικές προτάσεις" να συνδράμουν το κυβερνητικό έργο», είπε.




«Απέναντι σε όλους αυτούς βρίσκεται το ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας τη μεγάλη ευθύνη με χιλιάδες εργαζόμενους για την ανάπτυξη και τον προσανατολισμό της εργατικής - λαϊκής πάλης. Το ΚΚΕ είναι εδώ και κρατάει άσβεστη τη φλόγα και την ελπίδα ότι ο λαός μπορεί με τη δράση του και την πάλη του να ανατρέψει αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, να οικοδομήσει μια άλλη κοινωνία και οικονομία, που δεν θα υπάρχει το εμπόδιο του καπιταλιστικού κέρδους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Με τη δύναμη που πήραμε από το ποσοστό των εκλογών, ριχνόμαστε στη μάχη για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών ανθρώπων στις επερχόμενες δημοτικές - περιφερειακές εκλογές», πρόσθεσε.

Ακολούθησε η ομιλία του Νίκου Σταματόπουλου, εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Ιλίου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στην οποία ανέφερε:

«Το λέμε λοιπόν εξαρχής και καθαρά: Στη μάχη αυτή, ο λαός του Ιλίου και όλης της Αττικής μπορεί να βγει πιο δυνατός! Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στο οποίο συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Για να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό και το βασικό μας σύνθημα είναι "Μαζί με τον λαό του Ιλίου στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!". Γιατί εμείς στο δίλημμα "τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" απαντάμε αποφασιστικά "οι ζωές μας"!».


  
Επίσης σημείωσε: «Η θέση όλων των απλών ανθρώπων που θέλουν να υπάρξει εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής Ζενέτου, που θέλουν να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι εδώ! Η θέση σας είναι εδώ, γιατί μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" υπήρξε πραγματική αντιπολίτευση στη διοίκηση Ζενέτου από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους αγώνες μαζί με τον λαό. Μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση" αποτελεί το πραγματικό, μαχητικό, αντίπαλο δέος στην πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής!».

Επισήμανε πως η αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημαίνει ότι θα δυναμώσει ο αγώνας για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Ίλιον, για τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών εγκαταστάσεων, την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, την κρατική χρηματοδότηση αναγκαίων αντιπλημμυρικών μέτρων, πρόληψης φυσικών καταστροφών, τους νέους ελεύθερους χώρους πρασίνου, χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, παιδικές χαρές χωρίς αντίτιμο, για την ενίσχυση του Πάρκου Τρίτση, για τη στήριξη στον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δήμου, την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες που λειτουργούν με υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζόμενων, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία, για να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και για να γίνουν τα απαραίτητα έργα οδοποιίας, για να δοθεί επιτέλους λύση στην απαράδεκτη κατάσταση με το νεκροταφείο και άλλα.



Ο Νίκος Σταματόπουλος, παρουσίασε και τους 48 πρώτους υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπογραμμίζοντας πως «το ψηφοδέλτιό μας το κοσμούν αγωνιστές και αγωνίστριες από χώρους δουλειάς και κλάδους, αγωνιστές της γειτονιάς, άνθρωποι της βιοπάλης. 
Είναι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργάτες, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε δήμους, αυτοαπασχολούμενοι, νέα παιδιά, συνταξιούχοι, γυναίκες. Δηλαδή, στο ψηφοδέλτιό μας δεν υπάρχουν μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτούς τους αφήνουμε για τους άλλους».

Οι πρώτοι 48 υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ίλιον είναι οι εξής:

1. Αμερικάνος Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος

2. Ανανιάδου Αντωνία, φοιτήτρια ΠΑΔΑ

3. Αναστασίου Αποστόλης, αυτοαπασχολούμενος στον επισιτισμό, έχει το μεζεδοπωλείο «ΛΑΪΚΟ» στον Αγ. Φανούρη

4. Βαμβακά Άννα, συνταξιούχος, μέλος του αθλητικού ομίλου Ένωση Ιλίου

5. Βλάχος Νίκος, συνταξιούχος από τον κλάδο των μεταφορών

6. Βλάχου Βάσω, αυτοαπασχολούμενη με μακρόχρονη δράση στο γονεϊκό κίνημα.

7. Γαβράς Γιάννης, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος

8. Γριβοκωστοπούλου Γιάννα, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Ιλίου

9. Δελαπόρτας Διονύσης, αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος

10. Δοματά Μάγδα, συνταξιούχος, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ιλίου

11. Δουγιέκος Σπύρος, μεσίτης, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου

12. Ελευθερίου Πάνος, εργαζόμενος φοιτητής, αθλητής του Άρη Πετρούπολης

13. Ζόμπος Παναγιώτης, φοιτητής

14. Ζορμπά Καλομοίρα, ιδιωτική υπάλληλος

15. Θερμού Θοδώρα, εκπαιδευτικός

16. Καζάτζα Μαρία, εργαζόμενη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

17. Κανακόπουλος Ανδρέας, αυτοαπασχολούμενος έμπορος με μαγαζί στον Αγ. Φανούρη

18. Καντζιλιέρης Γεώργιος, δημοσιογράφος

19. Καραλή Αγγελική, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ιλίου

20. Καραμπάς Πέτρος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου

21. Καρβουνιάρης Τάσος, κοινωνιολόγος και σύμβουλος μάρκετινγκ

22. Κατσά Νεφέλη, φοιτήτρια

23. Κόντι Λεωνίδας, εμποροϋπάλληλος, μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Δυτικών Συνοικιών του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

24. Κόρμαλης Τάκης, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων του 9ου Δημοτικού και του 5ου Γυμνασίου Ιλίου

25. Κουιούρης Γεώργιος, αυτοαπασχολούμενος με μαγαζί με έπιπλα στον Άγ. Νικόλα, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ιλίου

26. Κούκος Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος, αυτοαπασχολούμενος λουστραδόρος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου

27. Κόχιλας Μάνος, υπάλληλος σε φαρμακείο στον Αγ. Φανούρη

28. Κυριακοπούλου Πετρούλα, δημοτική σύμβουλος, συνταξιούχος υπάλληλος του δήμου

29. Λεβέντη Γεωργία, αυτοαπασχολούμενη στον επισιτισμό

30. Μαντανίκας Γιάννης, εκπαιδευτικός

31. Μάρκου Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος, γεωπόνος

32. Μίαμη Έλλη, ιδιωτική υπάλληλος

33. Μπέη Βάσω, συνταξιούχος

34. Μπούκας Γιάννης, εργαζόμενος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

35. Μπουκουβάλα Κωνσταντίνα, εργαζόμενη φοιτήτρια

36. Ντέρας Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος αλουμινάς, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής

37. Παπαγγέλου Άγγελος, εργαζόμενος στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών

38. Παπακίτσος Πέτρος, εργαζόμενος στον Δήμο Ιλίου

39. Πούλιος Αποστόλης, πρόεδρος του Παραρτήματος Δυτικών Συνοικιών του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

40. Πούλος Άρης, εργαζόμενος στον κλάδο της Υγείας

41. Προβιά Αικατερίνη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου

42. Ρήγας Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος, αυτοαπασχολούμενος πολιτικός μηχανικός

43. Σούμα Βασιλική, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

44. Στεφανάκη Ηλέκτρα, εργαζόμενη στον κλάδο του επισιτισμού

45. Τρέλλη Σίσσυ, εκπαιδευτικός

46. Τσικογιαννοπούλου Ελευθερία, ιδιωτική υπάλληλος στο digital marketing, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

47. Φιλανταράκη Μαρία, μέλος ΔΣ της ΟΓΕ

48. Φιλίππου Χρήστος, πολιτικός μηχανικός
 



Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας