Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Για μια ακόμα αφορά ο λαός της πόλης μας αφήνεται απροστάτευτος - ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2023



Οι εικόνες από τις πλημμυρισμένες γειτονιές του Ιλίου κατά τη διάρκεια της χτεσινής νεροποντής είναι εικόνες ενός εχθρικού κράτους που σε όλα τα επίπεδα (Κεντρικό Κράτος, Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή) έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών.

Πρόκειται για το ίδιο έργο που βλέπουν επαναλαμβανόμενα να παίζεται κάθε χρόνο οι κάτοικοι του δήμου μας αλλά και όλης της Ελλάδας λόγω μιας πολιτικής που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα.


Οι εικόνες από τις γειτονιές της Ζ. Πηγής, του Αγ. Φανουρίου, του Αγ. Νικολάου, της Πολυτέκνων αποδεικνύουν αυτό που επισημαίνει διαρκώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου: Πως με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πόλη μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο δημοτικό συμβούλιο στις 15/9/2022, ο Νίκος Σταματόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιλίου είχε θέσει το ζήτημα της άμεσης ανάγκης να ελεγχθεί το αντιπλημμυρικό έργο στη λ. Θηβών και να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής της Ζ. Πηγής. Είχε θέσει επίσης την ανάγκη να παρθούν επιπλέον μέτρα και στις άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όπως οι περιοχές κοντά στο ρέμα της Φλέβας στον Αγ. Φανούρη και τη Ραδιοφωνία.



Η δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για όλα αυτά! Ολόκληρη την περασμένη 4ετία για αντιπλημμυρικά έργα και έργα διαχείρισης ομβρίων δόθηκε το «ιλιγγιώδες» ποσό των 55.000 ευρώ, δηλαδή ίσα με όσα δίνονται σε 1 μόνο έτος ως αμοιβή στις εταιρίες πολιτιστικών εκδηλώσεων! Το αποτέλεσμα ήταν το χτεσινό…

Ο Νίκος Σταματόπουλος έθεσε το ίδιο θέμα και στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε 1 ώρα μετά τη νέα πλημμύρα. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν προκλητική: «Μην λαϊκίζετε», «δεν είχαμε μεγάλες καταστροφές όπως το 2014», «οι επιπλέον παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια και ο Δήμος ότι ήταν να κάνει το έκανε».



Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους…

Δεν θα περιμένουμε μέχρι να έχουμε ξανά μεγαλύτερες καταστροφές…

Φτάνει πια με τους Πόντιους Πιλάτους που «νίπτουν τας χείρας τους»…

Αυτό που χρειάζεται εδώ και τώρα είναι να γίνουν τα επιπλέον απαραίτητα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης ειδικά για τις περιοχές που συνεχίζουν να πλήττονται και όχι να θεωρούνται αυτά τα έργα «περιττό κόστος». Αυτό παλεύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ιλίου.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας