Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Ιλίου: Πλοήγηση χωρίς κίνδυνο στον ψηφιακό κόσμο, μια επιτυχημένη εκδήλωση

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2024

 

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο Δήμος Ιλίου πραγματοποίησε μια επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από τις νέες τεχνολογίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο «Β. Κουκουβίνος».

Οι εισηγητές της εκδήλωσης κ. Βασίλης Παπακώστας Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον ψηφιακό κόσμο συστήνοντας τρόπους ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για θέματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός, οι παγίδες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα διαδικτυακά παιχνίδια και ο εθισμός.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος πρόληψης της παραβατικότητας κ. Γιάννης Αγγελής ανέφερε: «Η ημερίδα αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα προς την ευαισθητοποίηση και προστασία των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο. Συνεχίζουμε να δρούμε ως Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας για την ασφάλεια των δημοτών με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Η Δήμαρχος Ιλίου κα. Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου δήλωσε: «Εν μέσω των γρήγορων ρυθμών της ψηφιακής εποχής, η ημερίδα ενημέρωσης αποτέλεσε ακόμα ένα βήμα για τη θωράκιση της διαδικτυακής ασφάλειας. Οι εισηγητές ανέδειξαν τις προκλήσεις του ψηφιακού τοπίου και πρόσφεραν σημαντικές προτάσεις για μια ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία. Υλοποιούνται σημαντικά βήματα προς την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο».

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας