Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου: Η δημοτική αρχή Αλεβίζου - Κουκουβίνου αύξησε την οικονομική συμμετοχή των γονιών στα θερινά προγράμματα του δήμου κατά 42%!

Κατηγορία: ΙΛΙΟΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2024

 

Ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου:

 

Η δημοτική αρχή Αλεβίζου - Κουκουβίνου αύξησε την οικονομική συμμετοχή των γονιών στα θερινά προγράμματα του δήμου κατά 42%!
Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου την Παρασκευή 31 Μάη, η δημοτική αρχή εισηγήθηκε και ψήφισε την αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των γονιών από τα 35 στα 50 ευρώ για τη συμμετοχή των παιδιών στα καλοκαιρινά προγράμματα του δήμου (Αθλητικό Camp, «Παιδί και Θάλασσα», θερινή δημιουργική απασχόληση).

  • Την ώρα που ο προϋπολογισμός της λαϊκής οικογένειας έχει τιναχτεί στον αέρα από την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τους φόρους, η δημοτική αρχή δίνει ένα ακόμα χτύπημα!


Η απάντηση της κ. δημάρχου στην τοποθέτηση του Νίκου Σταματόπουλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου, περιείχε όλα τα γνωστά και χιλιοειπωμένα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται όταν επιχειρείται να περάσουν αντιλαϊκές αποφάσεις. "Ο δήμος δεν έχει λεφτά. Αν δεν το κάνουμε δεν θα μπορούμε να διοργανώνουμε προγράμματα στο μέλλον" κλπ.

  • Τα ίδια δηλαδή που έλεγε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, τα ίδια που λέει η κυβέρνηση, τα ίδια που λένε πάντα όσοι παίρνουν μέτρα ενάντια στο λαό. Πάλι καλά που δεν είπαν πως «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»… Όταν όμως πρόκειται για τα συμφέροντα των διαφόρων «μεγαλοεπενδυτών» και των εργολάβων, τότε βρίσκουν τα περίφημα «χρηματοδοτικά εργαλεία», γίνονται οι «απαραίτητες» αναμορφώσεις στον προϋπολογισμό για να μην χαθεί ούτε ευρώ από τα κέρδη τους.


Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ιλίου, η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από δραστηριότητες που βοηθούν στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που κλείνουν τα σχολεία, είναι λαϊκό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα προς πώληση.

  • Γι' αυτό και καλούμε το λαό του Ιλίου να παλέψει, για να πάρει πίσω η δημοτική αρχή την απαράδεκτη απόφαση και να διεκδικήσει τα θερινά προγράμματα του δήμου να είναι δωρεάν ή με πραγματικά συμβολικό αντίτιμο, πλήρως στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό και τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.


Ίλιον, 31-05-2024

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας