Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημοτική παράταξη Πετρούπολη – Νέα Αρχή: Η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης ξαναχτυπά. Υπαλλήλους πολιτισμού και ελεύθερους επαγγελματίες

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2021

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πετρούπολη Νέα Αρχή» ασκεί δριμεία κριτική στη διοίκηση του δήμου σχετικά με τις ανανεώσεις συμβάσεων στις δράσεις πολιτισμού και με τη διάθεση κοινόχρηστων χώρων.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ δημοτικής παράταξης «Πετρούπολη – Νέα Αρχή»

Η διοίκηση του δήμου Πετρούπολης ξαναχτυπά.

1: Άρνηση πληρωμής και ανανέωσης συμβάσεων των υπαλλήλων πολιτισμού του δήμου.


Είναι έντιμο να λες σε έναν υπάλληλο σου να δουλέψει για 20 μήνες ΔΩΡΕΑΝ; Δούλεψε, κάνε μαθήματα, κάνε εκδηλώσεις και εμείς δεν θα σου κάνουμε σύμβαση, θα σε απειλήσουμε όμως πως θα βρούμε άλλον υπάλληλο με ανώτερο πτυχίο και θα χάσεις την δουλειά σου που…δεν θα σε πληρώσουμε έτσι κι αλλιώς.

Σταματάνε λοιπόν τα μαθήματα των τμημάτων ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμικής, φωτογραφίας και διδασκαλίας χορών του δήμου (φυσικά όσοι έκαναν τηλεμαθήματα), την ίδια στιγμή που η αντιδήμαρχος πολιτισμού μας εύχεται με αναρτημένο βίντεο που πλήρωσαν ΕΞΤΡΑ οι δημότες, καλό Πάσχα.

Πριν λίγους μήνες εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησα με τοποθέτησή μου, να τις αναλάβουν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ καθηγητές. Για να πάρουν έστω αυτό το ποσό (μαζί με τις Πασχαλινές 4.000,00€ περίπου). 

Η διοίκηση του δήμου όμως επέλεξε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ (χωρίς διαγωνισμό και προσφορές). Και σήμερα, ανακοινώνουν στους μαθητές τους πως σταματάνε τα μαθήματα γιατί είναι απλήρωτοι και χωρίς συμβάσεις. Κάποιοι μαθητές όμως, έχουν πληρώσει ως τον Ιούνη αγαπητή διοίκηση. Σταματήστε να καταστρέφετε τον πολιτισμό.

2: ο θάνατος του εμποράκου.

Ενώ έχουμε συμφωνήσει στο δημοτικό συμβούλιο για την διάθεση των κοινοχρήστων χώρων, αφού είναι ΠΡΟπληρωμένοι από την περσινή χρήση που δεν έγινε λόγω του κλεισίματος των επιχειρήσεων εστίασης, την Τρίτη 27 Απρίλη ζητήθηκε αντίτιμο για την έκδοση της προσωρινής άδειας εν όψει του ανοίγματος την Δευτέρα 3 Μάη. Την προηγούμενη μέρα, είχαμε την διαβεβαίωση του αντιδημάρχου προγραμματισμού (στην οικονομική επιτροπή) πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο δε δήμαρχος, με νέα δήλωσή του μας λέει πως βοηθά τις επιχειρήσεις της πόλης με την απαλλαγή των δημοτικών τελών. Την απαλλαγή που ζητάγαμε με επιμονή σε 8 δημοτικά συμβούλια και μας έλεγαν πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένοι να κάνουν, καθώς υπάρχει η πρόταση «ο δήμος δύναται να προχωρήσει σε απαλλαγή κτλ». Την απαλλαγή που ο δήμαρχος έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο πως αν την κάνουν, κινδυνεύουν τα οικονομικά του δήμου μας, δεν κάνει μείωση και στα δύο κυλικεία σε κολυμβητήριο και γήπεδο «Παξιμαδάς» που οι εκμισθωτές είναι 14 μήνες «ανεπάγγελτοι» με κρατική απόφαση, θέλουμε όμως δάνειο 1,8 εκατομμύρια εις βάρος του ταμείου και των δημοτών, μήπως και κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές.

Ο δήμος κύριοι, ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ πρέπει να ενδιαφέρεται για τους δημότες του. Μια λέξη σας ταιριάζει. ΝΤΡΟΠΗ.

Πετρούπολη Νέα Αρχή

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι

Μάνος Συλλιγνάκης

Βαγγέλης Αλεξανδρής

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας