Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Προσπάθεια αμφισβήτησης, διεκδίκησης και καταπάτησης στις παρυφές του Ποικίλου Όρους καταγγέλλει η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2021

 

Η δημοτική κίνηση "Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης" με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σακούτη σε ανακοίνωση στις 14 Αυγούστου  καταγγέλλει προσπάθεια αμφισβήτησης, διεκδίκησης και τελικά καταπάτησης τμήματος των 433 στρεμμάτων της διεκδικούμενης δημόσιας δασικής έκτασης -από διάφορους διεκδικητές- στις παρυφές του Ποικίλου Όρους:


Η ανακοίνωση


Οι Κάτοικοι Προστατεύουν το Ποικίλο Όρος


Εδώ και τρεις συνεχόμενες ημέρες οι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας βιώνουν μία ακόμη προσπάθεια αμφισβήτησης, διεκδίκησης και τελικά καταπάτησης τμήματος των 433 στρεμμάτων της διεκδικούμενης δημόσιας δασικής έκτασης -από διάφορους διεκδικητές- στις παρυφές του Ποικίλου Όρους.


Συγκεκριμένα επί τρεις ημέρες επίδοξοι διεκδικητές της δημόσιας δασικής περιουσίας προβαίνουν σε αποψίλωση του βουνού κόβοντας δέντρα και ανοίγοντας!!! «δρόμο» μέσα στο δάσος για τα «οικόπεδά τους» όπως με περισσό θράσος ισχυρίζονται. Παρά τα μέτρα απαγόρευσης -λόγω των πυρκαγιών- αυτοί δεν δίστασαν να κάνουν χρήση μηχανικών μέσων για επιτύχουν το σκοπό τους.


Η επιτροπή των κατοίκων για την υπεράσπιση του Ποικίλου Όρους έδρασε άμεσα ενημερώνοντας όλους τους υπεύθυνους (Δήμο, Αστυνομία, Δασαρχείο) για τις παράνομες ενέργειες. Δυστυχώς όμως, χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφού πέρναγαν και ώρες για να φανεί κάποιος υπεύθυνος.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η στάση δημόσιων αρχών που αντί να προασπίζονται τη δημόσια περιουσία επί της ουσίας διευκολύνουν τις διεκδικήσεις επικαλούμενοι προεδρικό διάταγμα της Χούντας (!!!) και χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του τύπου «αφού είναι περιφραγμένο είναι ιδιοκτησία τους» . Δεν είναι η πρώτη φορά, δεκαετίες τώρα ζούμε την ίδια στάση. Άλλωστε, ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις δύο αποφάσεις του το 1990 και 1996 είχε αναδείξει αντίστοιχες ευθύνες.


Η στιγμή που επέλεξαν δεν είναι τυχαία , είναι συνέχεια της προσπάθειας πριν δύο μήνες άλλων επίδοξων διεκδικητών να περιφράξουν το ΄΄οικόπεδό τους΄΄και που με την αποφασιστική παρέμβαση των κατοίκων αποτράπηκε. Προφανώς καθοδηγούνται να προβαίνουν στις συγκεκριμένες ενέργειες αφού η περίφραξη είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην καταπάτηση. Γνωρίζουν καλά επίσης τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα τόσο προς τα αρμόδια υπουργεία όσο και προς τα κόμματα. Ενέργειες που όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού ούτε το ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο έγινε ούτε πολύ περισσότερο η ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση με την παρουσία όλων των εκπροσώπων( υπουργείων, κομμάτων και φορέων).


Είναι φανερό πια ότι μόνο η ισχυρή παρουσία και κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης μας αλλά και των όμορων δήμων -αφού και προς αυτούς στρέφονται οι διεκδικήσεις- μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα καθώς οι αρμόδιοι ολιγωρούν και κωφεύουν.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας