Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Νίκου Κακαβά, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2021



Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», με την 25η Οκτωβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακοήθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.
Υπολογίζεται ότι μία στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εξασφαλισμένος τρόπος για να αποφευχθεί ο καρκίνος του μαστού. Ωστόσο, μία καλή καθημερινότητα, η σωστή διατροφή και η καθημερινή άσκηση, βελτιώνουν τη γενική μας υγεία. Ως γνωστόν, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, γι΄ αυτό δεν πρέπει καμία γυναίκα να παραλείπει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο – μαστογραφία.

Όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους και να αντικαταστήσουν τον φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία.

Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!

Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και κυρίως την πρόληψη.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!!!

Στο πλαίσιο της πρόληψης, η Διεύθυνση Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, εξασφάλισε δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες της πόλης μας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο 2021, από την κινητή μονάδα της εταιρείας.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας