Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Οι «Μικροί κηπουροί» της Πετρούπολης φύτεψαν Αρώματικα Βότανα στο Αλσος Αγίου Δημητρίου

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησε Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής για παιδιά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Οι «Μικροί κηπουροί» της πόλης μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Φύση και το Περιβάλλον, συμμετέχοντας στη δράση φύτευσης αρωματικών φυτών, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Φώτη Χριστόπουλου.




Μέσα στο ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά ανέλαβαν δράση παίζοντας με τα χώματα, φυτεύοντας αρωματικά φυτά (θυμάρι, ρίγανη και φασκόμηλο), συλλέγοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα και τις ιδιότητές τους, από τους Γεωπόνους του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, κυρίως όμως έμαθαν να συνεργάζονται, να προσφέρουν και να είναι υπεύθυνα για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.


Τη δράση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι: Θανάσης Σκαλιστήρας, Νίκος Κακαβάς, Θοδωρής Λάππας, Στέλιος Χρυσικός, οι επικεφαλής των παρατάξεων: Βαγγέλης Σίμος (Λαϊκή Συσπείρωση), Μανώλης Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες) και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευθύμιος Μπουρνάς.
Κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν στα παιδιά σνακ, φρούτα και νερό, ενώ με την ολοκλήρωσή της έλαβαν ως αναμνηστικό ένα γλαστράκι με σπόρους ηλιοτρόπιου για να το καλλιεργήσουν, ένα βιβλίο ζωγραφικής με θέματα εμπνευσμένα από τη φύση, καθώς και προϊόντα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια: Mediterranean Enterprises, Egreeno, Caparol, Pharmex, My Planet, Θεόνη, Bella Frutta, Dynamic Team, Φούρνος Bonjour, Φούρνος Κονδύλη, Περιοδικό Natura nrg.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας