Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο Δήμος Πετρούπολης ταξίδεψε «Το Μήνυμα της Ανακύκλωσης» σε ολόκληρη την πόλη.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2023

Ο Δήμος Πετρούπολης ταξίδεψε «Το Μήνυμα της Ανακύκλωσης» σε ολόκληρη την πόλη.

 

 

 Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετείχε στο καινοτόμο πρόγραμμα του «Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», το οποίο παρέμεινε για δύο εβδομάδες στην πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία στην πλειοψηφία των μαθητών να επισκεφτούν το διώροφο Λεωφορείο του και να μυηθούν με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό.

Στην μεγάλη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην «πλατεία Ηρώ», μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν τις Μεταλλικές & Πλαστικές Συσκευασίες τους στο Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενισχύοντας ταυτόχρονα το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Την εκδήλωση πλαισίωσε το Βιβλιοπωλείο της πόλης μας «Pick a book» με την παρουσίαση του βιβλίου «Λαμπίκο» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η ομάδα παιδικής λογοτεχνίας «απ’ουσία».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων, να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία του γνωστού σε όλους ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πρωτότυπα δώρα τεχνολογίας για τα παιδιά που ανακύκλωσαν, από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού Θοδωρή Λάππα και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κυριάκο. Ο Αντιδήμαρχος κ. Λάππας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στη σημασία της ανακύκλωσης, υπογραμμίζοντας τις στοχευμένες ενέργειες που γίνονται από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στα θέματα της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, τονίζοντας ότι «η ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθησίας. Γιατί το μέλλον του πλανήτη είναι ευθύνη όλων μας, αλλά ανήκει πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας