Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τραγούδησαν τα «Κάλαντα του Λαζάρου» στην Δημοτική Αρχή Πετρούπολης.

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 09 Απριλίου 2023

Οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τραγούδησαν τα «Κάλαντα του Λαζάρου» στην Δημοτική Αρχή Πετρούπολης.

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια ήρθ’ η Κύριακή που τρων τα ψάρια. Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι ήρθε η μάνα σου από την Πόλη σου’ φερε χαρτί και κομπολόι. Οι κοτούλες σας αυγά γεννούνε δως και μας και μας να τα χαρούμε και του χρόνου να τα ξαναπούμε…

Οι παραπάνω στίχοι αποτελούν μέρος από τα παραδοσιακά «Κάλαντα του Λαζάρου», που τραγούδησαν οι μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Πετρούπολης, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στην Δημοτική Αρχή, στα ΚΑΠΗ και στα Δημοτικά κτίρια της πόλης.


Με τη συνοδεία των δασκάλων τους, οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της πόλης και κρατώντας στα χέρια τους τις αυτοσχέδιες κατασκευές τους, αναβίωσαν με τον δικό τους τρόπο το ομώνυμο έθιμο που τείνει να ξεχαστεί, ενώ εκτός από τα κάλαντα, προσέφεραν και «Λαζαράκια» στους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φώτης Χριστόπουλος και η Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΚΕΠ & Πολιτικής Ισότητας των Φύλων Κατερίνα Σταματοπούλου, υποδέχτηκαν τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά στο Δημαρχείο της πόλης κι αφού τα ευχαρίστησαν για το τραγούδι τους, τους πρόσφεραν κεράσματα, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν συγχαρητήρια στις δασκάλες τους που μεριμνούν για τη διατήρηση και συνέχιση της λαϊκής μας παράδοσης και των ιδιαίτερων εθίμων της χώρας μας.

Αντίστοιχα, τα παιδιά επισκέφτηκαν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκο Κακαβά, στη Διεύθυνση Παιδείας, όπου μαζί με την Διευθύντρια Πηγή Αποστολάκη και την Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδικών Σταθμών Χριστίνα Νικολακοπούλου, τα υποδέχτηκαν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό!

Οι μικροί μαθητές επισκέφτηκαν επίσης και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης, όπου ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός και το προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις.Τα «Κάλαντα του Λαζάρου» τα οποία τραγουδιούνται σήμερα σε πολύ λίγες περιοχές της χώρας, συμβολίζουν την νίκη του Χριστού απέναντι στον θάνατο, ενώ παράλληλα υποδηλώνουν την ανάσταση της φύσης.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας