Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος στο Δήμο Πετρούπολης

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαΐου 2023

Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος

Ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, προχωρά στη δημιουργία ενός «Κοινωνικού Βιολογικού Λαχανόκηπου», με κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη επί της οδού Αναπαύσεως 4-16 (πρώην πάρκο σκύλων).

Βασικός σκοπός της δημιουργίας του «Κοινωνικού Βιολογικού Λαχανόκηπου» είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινότητας, προάγοντας την υγιεινή διατροφή και τη βιώσιμη καλλιέργεια.

Ο Λαχανόκηπος του Δήμου Πετρούπολης θα λειτουργήσει ως χώρος βιωματικής εκπαίδευσης δημοτών, οι οποίοι με την καθοδήγηση της Οργάνωσης Γη, θα αναλάβουν την καλλιέργειά του, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε δημότες που πληρούν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Ο κάθε καλλιεργητής θα αναλάβει ένα κομμάτι γης το οποίο θα του παραχωρηθεί και θα μπορεί να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά, ενώ τμήμα της συγκομιδής θα διανέμεται στους ωφελούμενους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η εκπαίδευση των δημοτών θα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αστικής καλλιέργειας και δράσεις, όπως συλλογική κουζίνα και προβολές ταινιών.

Ο «Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος» της Πετρούπολης σχεδιάζεται με τη συμμετοχή της κοινότητας, μέσω εργαστηρίων συν-σχεδιασμού. Τα προσδοκώμενα οφέλη είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η υποστήριξη των δημοτών, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, η ενίσχυση “πράσινων” δεξιοτήτων και κοινωνικών δεσμών της κοινότητας και η αναβάθμιση της ταυτότητας γειτονιάς.

 

Σχετικά με την Οργάνωση Γη

Η Οργάνωση Γη είναι μια διεθνώς βραβευμένη, μη κερδοσκοπική οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που ιδρύθηκε το 2010. Βασικός σκοπός της είναι η προώθηση ενός βιώσιμου τρόπου ζωής, μέσω της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση, προτάσσοντας παράλληλα την κοινωνική συμπερίληψη. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ανάπτυξη πράσινων δεξιοτήτων, δημιουργία αστικού πρασίνου και διοργάνωση συλλογικών δραστηριοτήτων, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό ανθεκτικών κοινοτήτων.

 

 

 

2023-KoinonikosLaxanokipos-Prosklisi

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας