Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Οδηγίες – Διευκρινήσεις για την εγγραφή στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2023-2024 28 Ιουλίου 2023 Έναρξη της υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ για μητέρες το

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2023

Έναρξη της υποβολής αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ για μητέρες του δημόσιου τομέα

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά με την κατάθεση των αξιών τοποθέτησης (vouchers), ότι εξαιτίας της νέας αλλαγής του χρονοδιαγράμματος από την ΕΕΤΑΑ, μετά το πέρας των ενστάσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 και καθώς δεν υπάρχουν κριτήρια προτεραιοποίησης, προκειμένου να μειωθεί δραστικά ο χρόνος αναμονής στην έδρα της Διεύθυνσης Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής -Τμήμα Παιδικών Σταθμών (Κρήτης 2, 2ος όροφος), θα πραγματοποιηθούν τα εξής:

1. Την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, κατά τις ώρες 8:00 – 14:00, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα των Παιδικών Σταθμών (Κρήτης 2, 2ος όροφος), έχοντας εκτυπωμένα τα εξής δύο έντυπα προς κατάθεση: το voucher και την ταυτότητά τους (ή κάθε άλλο ταυτοποιητικό έγγραφο για αλλοδαπούς

Οι γονείς των βρεφών, δηλαδή των παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη, θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αποδεικτικό της μόνιμης κατοικίας τους (λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομά τους), καθώς σε πρώτη φάση δεν γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου βρέφη που οι γονείς δεν είναι κάτοικοι της Πετρούπολης.Στη φωτοτυπία της ταυτότητας θα πρέπει να αναγράφεται χειρόγραφα η ΔΟΥ, η διεύθυνση κατοικίας με τον Τ.Κ., η ημερομηνία γέννησης του παιδιού και το κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου.

Σε αυτή τη φάση της κατάθεσης μπορεί να προσέλθει εκ μέρους του δικαιούχου τρίτο άτομο το οποίο θα έχει θεωρημένη εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο και θα προσκομίσει εκ μέρους του το voucher και τη φωτοτυπία ταυτότητάς του, ενώ ο εξουσιοδοτημένος θα φέρει και τη δική του ταυτότητα προς επίδειξη στη γραμματεία.(Το Τμήμα δεν θα εκτυπώνει voucher και Δελτία Ταυτότητας που ενδεχομένως θα προσκομίζονται ως αρχεία σε κινητά τηλέφωνα, διότι θα κωλύεται η ροή της διαδικασίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θα γίνεται η αποδοχή του voucher).

2. Με την κατάθεση του voucher και της φωτοτυπίας της ταυτότητάς, οι δικαιούχοι αποδεσμεύονται αρχικά από τη διαδικασία και εξασφαλίζουν άμεσα τη θέση στον Σταθμό της επιλογής τους για το σχολικό έτος 2023-24 και αρκεί να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα:

• Ο δικαιούχος του voucher (νόμιμος εκπρόσωπος του παιδιού) θα πρέπει να εισέλθει στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ μέχρι και τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που αναφέρονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει η ΕΕΤΑΑ («πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος» σελίδες 33 και 34, καθώς και σε ενδεχόμενες περαιτέρω οδηγίες που ενδέχεται να εκδώσει) και να αποδεχτεί τους όρους αλλά και να συμπληρώσει την εξουσιοδότηση προς την ΕΕΤΑΑ.

Η σύνταξη (ηλεκτρονικά) της εξουσιοδότησης είναι πλέον ατομική υποχρέωση του αιτηθέντος και είναι προαπαιτούμενη για την οριστική κατάληψη της θέσης και την έκδοση της Κάρτας Παρουσίας του παιδιού (ΚΑ. ΠΑ.).

• Το επόμενο βήμα (αφού θα έχει υποβληθεί η εξουσιοδότηση ως ανωτέρω), είναι να προσέλθουν οι δικαιούχοι στον Σταθμό που έχουν εξασφαλίσει τη θέση για να υπογράψουν τη σύμβαση, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επίσης, στον Σταθμό θα υπογράψουν και μια αίτηση/υπεύθυνη δήλωση, όπως υποβάλλεται και από τους αιτούντες μέσω Δήμου.


Οι ημέρες μετάβασης στους Σταθμούς είναι από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τις ώρες 09:00 – 13:00. Σε αυτήν τη φάση θα πρέπει να προσέλθει αυστηρά όποιος εκ των γονέων είχε υποβάλλει την αρχική αίτηση και την εξουσιοδότηση στην ΕΕΤΑΑ και έλαβε το voucher για το/τα τέκνο/α του (Νόμιμος Εκπρόσωπος).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τμήμα Παιδικών Σταθμών, στο τηλέφωνο 210-5064079 (κυρία Χριστίνα Νικολακοπούλου).

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας