Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Περιστερίου - Υποχρεωτικός ο καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων έως τις 30 Απριλίου

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2024

Ο Δήμος Περιστερίου ανακοινώνει ότι οι ιδιοκτήτες νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται στις εντός ρυμοτομικού σχεδίου πόλης, περιοχές, αλλά και στις εκτός σχεδίου, βάση της υπ΄ αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20 Απόφασης Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, (ΦΕΚ 2549/19-4-2023, Τεύχος β΄), υποχρεούνται έως 30 Απριλίου 2024 και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (01-05-2024 έως 31-10-2024) να προβούν υποχρεωτικά σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών, προς αποφυγή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω ύπαρξης ξερών χόρτων και σκουπιδιών.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

α) Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά φύλλα, καθώς επίσης και την απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών.

β)Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος.

γ)Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

δ)Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους (Κανονισμός Καθαριότητας (ΑΔΑ:6ΣΑΡΩΞ2-11Τ) άρθρο 33, παρ. 21, χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Περιβάλλοντος Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Για την εκπλήρωση των ανωτέρω οι υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας & Πρασίνου στα τηλέφωνα: 2105701641, 2105701642, 2105701618 & 15100.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων επιβάλλεται (το προβλεπόμενο από τον Νόμο) πρόστιμο, καθώς και η δαπάνη αυτεπάγγελτου καθαρισμού και απομάκρυνσης υλικών (ΑΔΣ 63/2024).

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθήσουν τις παρακάτω υποδείξεις προκειμένου να διασφαλίσουν με την πόλη από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο Δήμος Περιστερίου προσδοκά στη θετική ανταπόκριση – συνεργασία προκειμένου να είναι ο καθαρότερος, αλλά κυρίως ασφαλής για όλους.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας