Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Ταλιούρας: ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Ή ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2024

 

Κείμενο του Δημητρη Ταλιούρα, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δ.Ε.Κ.Α. - Δημοτική Ενωτική Κίνηση Αλλαγής.


ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Ή ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;


Αγαπητοί συμπολίτες, 
Επτά μήνες από τις εκλογές και μετά από την ενημέρωση (Φεβρουάριος) του Δημοτικού Συμβουλίου από τον νέο δήμαρχο κ. Σίμο θα αναλύσουμε σήμερα τρία κορυφαία ζητήματα για την πόλη μας.

1. ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
3. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει ενημέρωση για τα υπόλοιπα θέματα - προβλήματα της πόλης μας.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Πριν από 23 χρόνια, 40 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, συμπορευτήκαμε στις δημοτικές εκλογές του 2002.
Οι στόχοι και τα οράματα εκείνης της παράταξης, ήταν καταγεγραμμένα σε προγραμματική συμφωνία - σύγκλιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1. ΙΔΡΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
2. ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΑΔΙΟΥ (ΓΗΠΕΔΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ)
4. ΜΕΤΡΟ
5. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ - ΧΩΜΑΤΕΡΗ
6. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ
7. ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ
8. ΠΡΑΣΙΝΟ - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
9. ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
10. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
11. ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΙΣ 4 ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
12. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ
13. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ
14. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ
15. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ - ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
16. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
17. ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ  2002-2024 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ!


Υπάρχει μήπως κάποιος συμπολίτης μας, ο οποίος να διαπιστώνει πρόοδο, ανάπτυξη, ολοκλήρωση εκείνων των στόχων του 2002; Αντικειμενικά θεωρούμε πώς όχι. Όσο για εκείνη την παράταξη…
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ


Είναι γεγονός, ότι ο μηδενισμός αποτελεί μικρόψυχη συμπεριφορά και είναι άδικος. Πράγματι λοιπόν, αρκετά χρήματα είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» είτε από το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» είτε από τον «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», δόθηκαν και έγιναν παρεμβάσεις αποδεκτές και χρήσιμες σε σχολεία, νηπιαγωγεία, πλατείες και αλλού.


 Χρήματα από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» (2015-2019) δόθηκαν δωρεάν και για το κολυμβητήριο αλλά και για την ανέγερση ιδιόκτητου Δημαρχείου από την πολιτεία (2019).
ΟΜΩΣ…


Τα βασικά έργα υποδομής όπως το Κέντρο Υγείας, η επίλυση του κυκλοφοριακού, η σχολική στέγη, η ολοκλήρωση του Σταδίου, το ιδιόκτητο Δημαρχείο, το Μετρό, η αναβάθμιση του Θεάτρου, η ανάπλαση του Άλσους, το 2ο Λύκειο, η χωματερή και το Ποικίλο Όρος με τους καταπατητές, παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, μετά από 23 χρόνια, 5 διοικήσεις και 3 δημάρχους (κκ. Βλάχος, Κοτσαμπάς και Σίμος).


Ως παράταξη, αναλαμβάνουμε αναλογικά τις ευθύνες μας, από τη θέση της αντιπολίτευσης διαχρονικά, σεβόμενοι την κρίση των συμπολιτών μας.


ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023


Οι εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, έγιναν με δεδομένα όλα τα παραπάνω προβλήματα για την πόλη μας. Οι συμπολίτες μας επέλεξαν ως διοίκηση, για τρίτη φορά (2010-2014-2023) τη Λαϊκή συσπείρωση και ως δήμαρχο τον κ. Ε. Σίμο. Σεβαστή η απόφαση των πολιτών. 19.000 ψήφισαν επί συνόλου 41.000 εγγεγραμμένων, σε μία πόλη 85.000 και πλέον κατοίκων.
Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Ήδη από τον Οκτώβριο διατυπώσαμε την πολιτική μας θέση για τα αίτια της ήττας της συνδιοίκησης των κ.κ. Βλάχου, Σκαλιστήρα, Λάππα.


1. Αλαζονεία, έπαρση, αυταρχισμός, αδιαφάνεια, πολιτικές - ρουσφετολογικές πρακτικές. Ασέβεια και πλήρης απαξίωση του κυρίαρχου ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσβολή των δημοκρατικών διαδικασιών, του διαλόγου και της συναπόφασης.
2. Προκλητική εμπλοκή παραγόντων ( κομματαρχών και βουλευτών, οι οποίοι χωρίς σεβασμό και ακυρώνοντας τις δικές τους ιδεολογικές αρχές, έστελναν μηνύματα στους έκπληκτους πολίτες-ψηφοφόρους.


3. Προγραμματισμός έργων χωρίς ιεράρχηση των μεγάλων αναγκών της πόλης, χωρίς διαφάνεια, χωρίς διάλογο και χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Εύλογη η απόλυτη σύγχυση και το σκοτάδι. Ουδέν έργο παραδόθηκε στο τέλος της τετραετίας. Αναμενόμενο επομένως το εκλογικό αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής.


Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;
Ως παράταξη, επί επτά μήνες αναμέναμε με υπομονή την ενημέρωση της νέας διοίκησης και του δημάρχου, από την προηγούμενη συνδιοίκηση. Στο διάστημα αυτό επιδείξαμε απόλυτο σεβασμό στην καθημερινότητα του συμπολιτών μας. Δεν «παίξαμε» με το διαδίκτυο, δεν παίζουμε με ανύπαρκτα (τρολ) πρόσωπα της πόλης μας, όσες απαράδεκτες επιθέσεις και αν είχαμε, για τις οποίες άριστα γνωρίζουμε να απαντήσουμε. 


Γράφουμε πάντα επώνυμα, δημόσια και καθαρά τις πολιτικές μας θέσεις, όπως στη σημερινή ανάρτηση.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια της διοίκησης και του Προεδρείου για την εύρυθμη λειτουργία και τον σεβασμό που απονέμει σε όλους ανεξαίρετα. Ο σεβασμός αυτός ουδέποτε υπήρξε στα 4 προηγούμενα χρόνια.


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ο νέος Δήμαρχος κ. Ε. Σίμος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα περισσότερα ζητήματα-προβλήματα.


1.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΤΡΑΣ
3.ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ 4.ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
5. ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 6.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
7. π. Ι.Κ.Α. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 8. ΧΩΜΑΤΕΡΗ
9. ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ 10.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Στη σημερινή μας ανάρτηση, θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα ζητήματα του Δημαρχείου, την ανάπλαση των πεζοδρομίων της 25ης Μαρτίου και την ανάπλαση του Άλσους Αγίου Δημητρίου.
…ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Η Πετρούπολη ως γνωστόν, είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μοναδική, πόλη της Ελλάδος που δεν διαθέτει ιδιόκτητο Δημαρχείο. Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν σε όλους, όσοι μέχρι σήμερα άσκησαν διοίκηση στην πόλη και επιτέλους ας τις αναλάβουν. Δόθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια. Έλεος. Αυτοκριτική και μόνο, από όσους άσκησαν διοίκηση.


…ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Σύμφωνα και με την ενημέρωση του νέου δημάρχου:
1. Για το ιδιόκτητο Δημαρχείο είχαν προϋπολογιστεί 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
2. Η επιλογή του χώρου έγινε χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ευθύνη της προηγούμενης συνδιοίκησης, που ήταν και μειοψηφία.


3. Δυστυχώς, όμως, ο χώρος που επελέγη για την ανέγερση του ιδιόκτητου Δημαρχείου εκεί που είναι ο βοτανικός κήπος, δεν ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας (!!!).

 

4. Η πολεοδομία δεν προχώρησε στην έκδοση οικοδομικής άδειας, για αυτονόητους λόγους.
5. Η νέα διοίκηση διαφωνεί ριζικά και για τον αρχιτεκτονικό σχέδιο του Δημαρχείου.
6. Για να υπάρξει πρόοδος και εξέλιξη εργασιών, πρέπει να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, διαδικασία πολύ χρονοβόρα και κοστοβόρα, όπως το περιγράφει ο κ. Σίμος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


1. Ως παράταξη, από το 2020, με έγγραφό μας στις Υπηρεσίες του Δήμου, ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση για το ζήτημα του Δημαρχείου και ειδικότερα μάλιστα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου. Ουδέποτε πήραμε απάντηση. Εάν υπήρχε απάντηση από τις Υπηρεσίες του Δήμου και την προηγούμενη Διοίκηση, ίσως όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα αντιμετωπίζαμε διαφορετικά το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (που ήδη ήταν γνωστό).


2. Ο κ. Σίμος τον Φεβρουάριο του 2024, ζήτησε και έλαβε σε τρεις ημέρες απάντηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν ευθύνες κ. Δήμαρχε;;


3. Γνώριζε ο λαός της πόλης μας, ότι ο χώρος για το ιδιόκτητο Δημαρχείο, δεν μας ανήκει ως πόλη;


4. Γνώριζαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων το συγκεκριμένο πρόβλημα στις εκλογές του Οκτωβρίου;


5. Δύο χρόνια πριν ο π. Δήμαρχος είχε ανακοινώσει, ότι ακόμα και δημοψήφισμα θα γίνει για τον χώρο που θα γίνει το Δημαρχείο. Αφού το πρόβλημα λοιπόν ήταν γνωστό (διότι άγνοια δεν υφίσταται στην άσκηση πολιτικής), τί σκοπό εξυπηρετούσε η εκδήλωση - συγκέντρωση - εγκαίνια με μαρμάρινες πλάκες;


ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ


Σαφέστατα και υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες. Από τον στόχο του 2002 (Δημαρχείο στην πλατεία ΗΡΩ, με υπόγειο γκαράζ) στο μη νόμιμο (τότε 2010) και ακατάλληλο κτίριο της οδού Αγίου Δημητρίου και από εκεί στο «ιδιόκτητο» Δημαρχείο (2023), σε οικόπεδο όμως, που δεν ανήκει στον Δήμο μας.!! Έλεος κύριοι!!


Η φράση «πολιτικές ευθύνες» έχει πλήρως απαξιωθεί στη δική μας συνείδηση. Ως παράταξη, ως
 δημοτικοί σύμβουλοι και ως επικεφαλής, ενεπλάκην πριν από 25 χρόνια στα κοινά της πόλης μας, με τρία βασικά οράματα. Το Κέντρο Υγείας, την ολοκλήρωση του Σταδίου και την ανέγερση ιδιόκτητου δημαρχείου σε μία πόλη πράσινη, φωτισμένη, καθαρή, σύγχρονη και αναπτυγμένη. 


Η απογοήτευσή μας είναι δεδομένη. Ο αγώνας μας όμως θα συνεχιστεί, γιατί τα οράματα δεν πεθαίνουν ποτέ.

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

Κ. Δήμαρχε,


Όπως ήδη είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλετε να πορευτείτε με διαφάνεια, καθαρότητα, διάλογο, νομιμότητα και λογοδοσία στο Συμβούλιο και στην κοινωνία της πόλης μας.


Συμφωνήσαμε όλοι μαζί, ότι θα σεβαστούμε τα χρήματα του λαού και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων. Συμφωνούμε επίσης, ότι ως Διοίκηση δεν πρέπει να γίνετε ουρά ούτε της Περιφέρειας, ούτε της Κυβέρνησης αλλά ούτε και κανενός άλλου. 
Θα συνδράμουμε την προσπάθειά σας, μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις και με δεδομένη την ανάληψη των αναλογικών ευθυνών που έχετε, ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως Δήμαρχος Πετρούπολης, για το γεγονός ότι η πόλη μας στερείται ιδιόκτητου Δημαρχείου επί σειρά ετών.


Θα πρέπει να εξηγήσετε στα λαϊκά στρώματα τις περίφημες ρήτρες, σχετικά με τα έργα και τους αναδόχους. Ιδιαίτερα για τις 70.000 ευρώ, που διεκδικεί η ανάδοχος εταιρεία για την καθυστέρηση του έργου του Δημαρχείου. Ως διοίκηση δεν έχετε ευθύνες. 


Θα τα δώσετε λοιπόν; Ελπίζουμε όχι.
Σε ό,τι μας αφορά, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί ως παράταξη, θα αναζητήσουμε κάθε πτυχή για την υπόθεση του Δημαρχείου και ευθύνες από όλες τις Υπηρεσίες, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε αρμόδιο Φορέα. 
Να το κάνετε και εσείς. Ιδού η Ρόδος! Αλλαγή φρουράς ή αλλαγή πολιτικής αντίληψης και πρακτικής κ. Σίμο;


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


1. Για την παρέμβαση στα πεζοδρόμια της 25ης Μαρτίου, προϋπολογίστηκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
2. Ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Η πρώην συνδιοίκηση αποφάσισε για εμάς, χωρίς εμάς..


3. Ως παράταξη, διαφωνήσαμε ριζικά, προτείνοντας ραγδαία αύξηση της δημοτικής συγκοινωνίας, επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης και παρέμβαση σε όλους τους δρόμους της πόλης, όπου τα πεζοδρόμια παραμένουν επί σειρά ετών, σε άθλια κατάσταση.


4. Η παρέμβαση - ανάπλαση της 25ης Μαρτίου φαινεται να γίνεται με κυκλοφοριακή μελέτη του 2006.
5. Δεν υπάρχει πρόβλεψη - μελέτη χώρων στάθμευσης. Επίσης, δεν υπάρχουν μελέτες συμφόρησης - αποσυμφόρησης στην περίπτωση ακραίων φαινομένων (σεισμός-πυρκαγιά-πλημμύρες), έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών και αστυνομικών οχημάτων.


6. Η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης διαφωνεί ριζικά με την παρέμβαση. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της πάνω Πετρούπολης. Δεκάδες εξ αυτών προσήλθαν διαμαρτυρόμενοι στο Δημοτικό Συμβούλιο.
7. Τελικά ποιον εξυπηρετεί η παρέμβαση στη Λεωφόρο, δεδομένου ότι δεν επιλύει, αλλά αντιθέτως επιδεινώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα;


ΠΡΟΤΑΣΗ


Κ. Δήμαρχε, ενημερώστε τους συμπολίτες μας μαζικά για τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Υλοποιείτε έργο, για το οποίο είχατε εκφράσει ριζική διαφωνία προεκλογικά. Συμφωνείτε ή όχι επιτέλους;


 Εξηγήστε στους συμπολίτες μας για τις περιβόητες ρήτρες σε όλα τα προς εκτέλεση έργα. Έχετε υποχρέωση να αναλάβετε τις ευθύνες σας για μία παρέμβαση, με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία του συμπολιτών μας και βέβαια είναι εξαιρετικά κοστοβόρα και δεν επιλύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ


Το Άλσος του Αγίου Δημητρίου στην πόλη μας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου στην Αθήνα. Δυστυχώς, όμως, επί σειρά ετών παραμένει σε άθλια κατάσταση.


Η προηγούμενη συνδιοίκηση, ο π. Δήμαρχος και η Περιφέρεια (Γ. Πατούλης), συμφώνησαν την εκταμίευση ποσού ύψους 1.600.000€ για την ανάπλαση του Άλσους.


Το σύνολο της αντιπολίτευσης και βεβαίως, η παράταξη του κ. Σίμου, που σήμερα είναι διοίκηση, διαφώνησε ριζικά με τη συγκεκριμένη παρέμβαση. (πρωτοφανούς κόστους παιδικές χαρές, ρίψη χιλίων κυβικών μέτρων μπετόν και άλλα πολλά και ανεξήγητα...). Πολίτης της Πετρούπολης, ήδη προσέφυγε με καταγγελίες στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπως ενημερωθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Η παράταξή μας προεκλογικά και μετεκλογικά διαφωνεί με τη συγκεκριμένη παρέμβαση στο Άλσος. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναβάθμισης του Άλσους, την ανανέωση των δέντρων, με ήπιες παρεμβάσεις χωρίς τσιμέντα, για φωτισμό, ασφάλεια και πυροπροστασία.


Κ. Δήμαρχε,


Η σύμβαση που υπάρχει σήμερα είναι εξαιρετικά κοστοβόρα (!!) αμφιλεγόμενη και προκλητική. Είναι
 ανάγκη να σταματήσει τώρα. Πιστεύουμε, ότι έχετε υποχρέωση να κάνετε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για νέο μελέτη, ώστε με διάλογο, με διαφάνεια και καθαρότητα να αποφασίσουμε όλοι μαζί την ανάπλαση, πάντοτε με σεβασμό στα χρήματα των συμπολιτών μας.


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες,


Εδώ και μήνες, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της διοίκησης αλλά και επικεφαλής παρατάξεων, βομβαρδιζόμαστε αδιάκοπα από ανώνυμα emails, σχετικά με κορυφαία ζητήματα, που απασχολούν τον Δήμο μας.


Στο προτελευταίο email, ο τίτλος ήταν «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ». Επειδή όμως, ως παράταξη και ως επικεφαλής λειτουργούμε πάντοτε θεσμικά, δεν γνωρίζουμε κανέναν «ΑΡΗ» και επειδή φράσεις όπως αυτές δεν περιλαμβάνονται στο δικό μας κώδικα αρχών και αξιών, έχουμε την υποχρέωση να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να ενημερωθούμε πλήρως όλοι μας οι δημοτικοί σύμβουλοι και βέβαια, οι συμπολίτες.

«ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ»

Αγαπητοί συμπολίτες,


Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που βιώνουμε εξαιτίας της ακρίβειας, του πληθωρισμού, της ενεργειακής φτώχειας, της αδιαφάνειας, της ατιμωρησίας και τις ασυδοσίας, εμείς ως παράταξη, απαντάμε. Διαφάνεια παντού και πάντα για τους πάντες και τα πάντα.


Συμφωνούμε με τη λαϊκή φράση, ότι «δεν χρειάζεται να είσαι δεξιός για να είσαι πατριώτης, ούτε αριστερός για να είσαι επαναστάτης». Χρειαζόμαστε μόνο δημοκρατία, διαφάνεια, νομιμότητα καθαρότητα και κοινωνική λογοδοσία για όλους μας.
Χαιρετίζουμε την εισήγηση του κ. Χαρδαλιά ως περιφερειάρχη, για πλήρη διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο της προηγούμενης διοίκησης στην Περιφέρεια. (η εισήγηση έγινε ομόφωνα αποδεκτή). 


Προτείνουμε λοιπόν σε όλες τις παρατάξεις του Δήμου να ψηφίσουμε ομόφωνα με τη σειρά μας, τον πλήρη διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο των αποφάσεων αλλά και των πεπραγμένων της προηγούμενης συνδιοίκησης (συμπεριλαμβανομένης προφανώς και της δημοτικής επιχείρησης). Είναι πολιτική πράξη, την οποία οφείλουμε στους συμπολίτες μας στους δύσκολους καιρούς της πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τα θέματα του Δημαρχείου, της ανάπλασης των πεζοδρομίου της 25ης Μαρτίου και της ανάπλασης του Άλσους είναι κορυφαία ζητήματα για την πόλη μας.


Σε επόμενες αναρτήσεις μας, θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση για το σύνολο των θεμάτων, που αφορούν στον Δήμου μας και ιδιαίτερα για τις 4 ομόφωνες αποφάσεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου (2019-2023) που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ (Κέντρο Υγείας, Παιδεία – Εκπαίδευση, Χωματερή, Ποικίλο Όρος – Καταπατητές).

Με εκτίμηση,

Δημητρης Ταλιούρας, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Δ.Ε.Κ.Α.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας