Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

H διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ζήτημα, τόνισε στην ΕΔΣΝΑ ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος

Κατηγορία: ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2024

Παρέμβαση του Δημάρχου Πετρούπολης στο Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Τη Δευτέρα (13/5) συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με θέμα την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Στη συνεδρίαση έκανε παρέμβαση ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ξεκινώντας τόνισε πώς η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ζήτημα, όπως παρουσιάζεται.

Στην παρέμβαση του στάθηκε στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου στην προηγούμενη θητεία, όπου είχε καταστεί πλήρως διακοσμητικό, με τις αντιλαϊκές αποφάσεις να λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή με διαδικασίες fast track.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τα συνεχή αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ούτε καν οι ημερήσιες διατάξεις των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν στέλνονταν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ομιλία του τόνισε πως άμεσα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η Επιδημιολογική μελέτη για την ΟΕΔΑ της Δυτικής Αττικής, που κρατιέται κρυμμένη στα συρτάρια. Υπάρχουν, όμως, ήδη μια σειρά στοιχεία που καταδεικνύουν τη διαχρονική και τεράστια ζημιά που έχει γίνει στη Δυτική Αττική και στη Δυτική Αθήνα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο είπε πως πρέπει να συζητηθούν οι σοβαρές αντιλαϊκές εξελίξεις όπως η συνέχιση της λειτουργίας και επέκταση της χωματερής στη Φυλή, η χωροθέτηση ανενεργών λατομείων στη Δυτική Αττική, η προώθηση της καύσης απορριμμάτων. Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε πως οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το επόμενο διάστημα θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων και όχι των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και για αυτούς τα σκουπίδια είναι «χρυσός».

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας