Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Φοράς καπέλο όταν οδηγείς; – Πότε κινδυνεύεις με πρόστιμο Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2023

Φοράς καπέλο όταν οδηγείς; – Πότε κινδυνεύεις με πρόστιμο

Είναι γνωστό σε όσους έχουν δίπλωμα οδήγησης πως υπάρχουν κάποια ντυσίματα που δεν βολεύουν πολύ στην οδήγηση. Για παράδειγμα το μπουφάν δυσκολεύει αρκετά τον οδηγό, όπως και τα τακούνια ή οι σαγιονάρες δεν ενδείκνυνται για οδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπέση για τον συνδυασμό “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης“ στον Δυτικό Τομέα έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα εξαρτήματα που φοράμε, τα οποία μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, όμως μειώνουν την ικανότητα του οδηγού να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω από το αυτοκίνητό του.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Car and Motor, στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στα ρούχα που πρέπει να φοράμε όταν καθόμαστε στο κάθισμα του οδηγού.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φοράμε το οτιδήποτε, μιας και μια λάθος επιλογή στο ντύσιμο (βλ. μεγάλο μπουφάν και σαγιονάρες) μπορεί να περιορίσει είτε την ελευθερία των κινήσεων μας ή είτε την ορατότητά μας.

Ειδικότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ όλων μας είναι το καπέλο το οποίο μας προστατεύει από τον ήλιο και συνεπώς από την ηλίαση (υπερθερμία).

Χρήσιμο αποδεικνύεται και όταν οδηγούμε, μιας και εμποδίζει τις ακτίνες του ήλιου από το να μας «τυφλώσουν». Τέτοια καπέλα είναι τα jockey που είναι και τα πιο δημοφιλή.

Από την άλλη, υπάρχουν κάποια είδη καπελών που μολονότι υψώνουν ασπίδα προστασίας απέναντι στον ήλιο δεν ενδείκνυνται για οδήγηση.

Πρόκειται για τα καπέλα τύπου bucket και ειδικά αυτά που φέρουν μακρύ ρυθμιζόμενο κορδόνι, μιας και το τελευταίο, σε περίπτωση που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, μπορεί να μπλεκτεί στα χέρια του οδηγού και να αποτελέσει αιτία πρόκλησης ατυχήματος.

 

πηγή: Σύνταξη ΙΝ

Πρόστιμο 100 ευρώ

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 13 «Οδηγοί» του ΚΟΚ «ο οδηγός επιβάλλεται να έχει την, κατά τις σχετικές διατάξεις, προβλεπόμενης άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγεί, οφείλει δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του ή τα ζώα του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεων του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς».

Όποιος παραβαίνει τη συγκεκριμένη διάταξη τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο εκατό (100,00) ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για τριάντα (30) ημέρες.

Τέλος, ανεξάρτητα από το είδος του καπέλου, πάντα πρέπει να το επιλέγουμε το μέγεθος που ταιριάζει στο κεφάλι μας, μιας και ένα υπερβολικά μεγάλο αξεσουάρ μπορεί να «πέφτει» στα μάτια μας, εμποδίζοντας την ορατότητά μας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οδική ασφάλεια.

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας