Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στέλιος Βασιλειάδης Δημοτικός Σύμβουλος ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ: TABLETS ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ'

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2021

 

 

 

 

Ο Στέλιος Βασιλειάδης Δημοτικός Σύμβουλος με την ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ανάρτησε τα εξής:

Το πολυεπίπεδα επιβαρυντικό lockdown συνεχίζεται στις σχολικές αίθουσες, όπως και σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Ένα μεγάλο μέρος της σχολικής κοινότητας, λόγω οικονομικών ή κοινωνικών συνθηκών, αδυνατεί να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση, που αν και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη φυσική παρουσία, είναι η μόνη προς το παρόν επαφή των παιδιών με τη σχολική διαδικασία.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 η παράταξη Ανάπλαση πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία κωδικού 30.000€ για την προμήθεια και παροχή tablets σε μαθητές που αδυνατούσαν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Η πρόταση απορρίφθηκε, τότε, από τη Διοίκηση Γκίκα, η οποία ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ότι αν παραταθεί το lockdown στα σχολεία μετά τις 7 Ιανουαρίου 2021, τότε ΑΜΕΣΑ θα εξασφάλιζε την παροχή tablets στους οικονομικά ευάλωτους μαθητές. 

Στη συνέχεια, ήλθαν στις 17 Δεκεμβρίου τα «καυστικά» σχόλια του «αξιοπρεπέστατου» προέδρου όλων των παρατάξεων κ. Κάντζου, που ανέφερε για το θέμα: «Αχ κύριε Μπίρμπα και λοιποί, τσάμπα επενδύετε στην πανδημία! Δεν πρόκειται να σωθείτε από την ανυπαρξία σας! Τι κρίμα να μην καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες πολιτικοί!», επισυνάπτοντας ταυτόχρονα δημοσίευμα ότι η κυβέρνηση θα κάλυπτε την ανάγκη αυτή.

Στις 27 Φλεβάρη ο κ. Πρόεδρος επανήλθε, χωρίς σχολιασμό φυσικά – τι να έλεγε 2,5 μήνες μετά, επισυνάπτοντας το σύνδεσμο εφημερίδας ότι αρχές Μάρτη ξεκινά το πρόγραμμα των voucher για αγορά laptop-tablet.

Έφτασε η 15 Μάρτη, Καθαρά Δευτέρα, έχει περάσει η μισή σχολική χρονιά και τα 200 περίπου παιδιά του Δήμου μας, που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως μαθήματα, δεν έχουν λάβει καμιά βοήθεια. Παρέμειναν στην ίδια κατάσταση με τις υποσχέσεις της κεντρικής διοίκησης, την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, τα εξυπνακίστικα σχόλιά της, τα σκερτσόζικα υπονοούμενα, τις άφθονες φωτογραφίσεις.

Η δημοτική αρχή ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ για παροχή tablet στους ευάλωτους μαθητές, εκπαραθυρώνοντάς τους από την εκπαιδευτική διαδικασία για 11 διδακτικές εβδομάδες, μέχρι τώρα.

Ακόμα και τώρα να γίνει πράξη η πρόθεση της κυβέρνησης, η μισή σχολική χρονιά χάθηκε. Και αυτό είναι τεράστιο χρονικό διάστημα για τις σχολικές μονάδες, ενώ οι γνώσεις, η επαφή και η συμμετοχή που χάθηκαν καθοριστικές για όλη τη ζωή των μικρών μαθητών. Μια τεράστια απώλεια για τα παιδιά μας με πολλές προεκτάσεις.

Αυτό που όφειλε να κάνει η κεντρική διοίκηση, έχοντας πολλούς μήνες στη διάθεσή της για προετοιμασία, ήταν να φτιάξει τις κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή εκπαίδευση ΜΕΣΑ στις σχολικές αίθουσες, που είναι και η ενδεδειγμένη διαδικασία εκπαίδευσης.

Αυτό που όφειλε να κάνει η δημοτική αρχή, έχοντας επίσης πολλούς μήνες στη διάθεσή της για προετοιμασία, ήταν να καλύψει τις ανεπάρκειες της κεντρικής διοίκησης. Αυτό, δηλαδή, που πρότεινε η Ανάπλαση από τον Δεκέμβρη και συνέβη σε γειτονικούς δήμους, οι οποίοι μοίρασαν τον απαραίτητο εξοπλισμό στα σχολεία ΕΓΚΑΙΡΑ – από τον Δεκέμβριο 2020, σώζοντας τη σχολική χρονιά για μια μερίδα μαθητών.

Επαγγελματίες πολιτικοί μάλλον όχι, επαγγελματίες είρωνες οπωσδήποτε ναι, αλλά και εντελώς ερασιτέχνες και αδιάφοροι στην αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων των ευάλωτων μαθητών. 

Οι μαθητές χρειάζονται τη βοήθεια του Δήμου μας και η δημοτική αρχή ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ!

Στέλιος Βασιλειάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας