Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΣΥΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 20/3 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση του  ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΑΛΕΩ:


Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και έπειτα από την ραγδαία εξάπλωση της αυτή τη περίοδο η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων στη χώρα μας παραμένει επιτακτική ανάγκη. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την θωράκιση και ενίσχυση του συστήματος υγείας και την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. 

Αντί τώρα να ανοίξει και ενισχύσει νοσοκομεία και δομές στη περιοχή της Δυτικής Αθήνας που υποβάθμισε όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως το ΑΤΤΙΚΟΝ, το Λοιμωδών, τα Κέντρα Υγείας, την ΠΦΥ κοιτάζει τι μέτρα θα πάρει για την προστασία και την εξασφάλιση των κερδών και των συμφερόντων των κλινικαρχών. 

Ταυτόχρονα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό κάθε διεκδίκηση των σωματείων και των συνδικάτων για την βελτίωση των όρων της ζωής των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση αντί να αποδεχτεί και να υλοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, για όλα όσα χρειάζονται για δώσουν τη μάχη τους και των εργαζομένων για πώς να προστατευθούν καταστέλλει κάθε φωνή που αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές της υποβάθμισης της υγείας και της ζωής τους. 

Επιπρόσθετα οι συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους της καραντίνας, επιδεινώνει τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες. 

Συνθήκες όπως η ανεργία, η οικονομική αβεβαιότητα, η κοινωνική απομόνωση, η μοναξιά, διευκολύνουν τη στροφή προς τις ουσίες με σκοπό τη φυγή από τις συνέπειες που δημιουργούν. Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης κι ενίσχυσης της πρόληψης και της θεραπείας. 

Το παράρτημα Αιγάλεω του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση το Σάββατο 20 Μάρτη, στις 12 μ. στην πλατεία Δημαρχείου, στο Περιστέρι που διοργανώνουν το Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν» και άλλους μαζικούς φορείς για τη διεκδίκηση μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται και σε όσα ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε Υγεία, Παιδεία, εργασιακές σχέσεις, ενάντια στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και βία. 

Απαιτούμε τώρα: 

 Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας με επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. 

 Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. 

 Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων. 

 Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. 

 Άμεση οικονομική ενίσχυση και πλήρης στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Πρόληψης και των προγραμμάτων απεξάρτησης και υποκατάστασης της περιοχής. 18/ 03 / 2021

 ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΑΛΕΩ web: www.e-esyn.gr, 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας