Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στέλιος Βασιλειάδης: Οι αντιδημοκρατικές κινήσεις της διοίκησης του κ. Γκίκα και οι αστειότητες της επιστροφής του Κλεισθένη σε άγαλμα στον τόπο του

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2021

 Ανακοίνωση του κ. Στέλιου Βασιλειάδη (Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω - π. Αντιδήμαρχος) με τίτλο Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ...ΑΓΑΛΜΑ! και η ανάρτηση του π. Δημάρχου και επικεφαλής της Ανάπλασης Αιγάλεω κ. Δ. Μπίρμπα, για το τελευταίο επεισόδιο με το άγαλμα:


Είναι πραγματικά λυπηρό, να συσσωρεύονται σιγά σιγά πλήθος αντιδημοκρατικές κινήσεις της διοίκησης του κ. Γκίκα, που απαξιώνουν το σπουδαιότερο όργανο εκπροσώπησης της λαϊκής βούλησης στην πόλη μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω.
 

Το συμβάν με το άγαλμα είναι μόνο ένα επεισόδιο (διαβάστε παρακάτω σχετικά).
 

  • Έχουν προηγηθεί κλεισίματα μικροφώνου την ώρα που τοποθετούνται επικεφαλής παρατάξεων και απαξιωτικοί υβριστικοί χαρακτηρισμοί προς δημοτικούς συμβούλους των οποίων η κριτική προς τη διοίκηση ενοχλεί.
  • Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης ημετέρων ως εργαζομένων χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, καθώς και αναθέσεις σε νεοϊδρυθείσες εταιρείες με απευθείας ανάθεση χωρίς δημοσίευση και μάλιστα με εξωφρενικές προσφορές.
  • Κλήση σε απολογία ηλικιωμένων δημοτών γιατί πήγαν μόνοι τους για θαλάσσιο μπάνιο, παράνομες φωτογραφήσεις δημοτών και σύρσιμο στο αστυνομικό τμήμα από μέλη της παράταξής τους.
  • Παράνομη παρακράτηση χρημάτων που έχουν συγκεντρώσει αυτοβούλως μέλη των ΚΑΠΗ και άρνηση απόδοσης των χρημάτων στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
  • Καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας των ΚΑΠΗ, που και οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, και προσπάθεια διάλυσης των δράσεών τους με αναβολή επ' αόριστον των θεσμοθετημένων εκλογών τους.
  • Υπερκοστολογήσεις εκδηλώσεων, μνημόνια συνεργασίας που έχουν υπογραφεί 12 μήνες τώρα και το δημοτικό Συμβούλιο τα μαθαίνει τυχαία.
  • Εκδηλώσεις που ενημερώνουν μόνο τα μέλη τους (για την παιδαριώδη αποκλειστικότητα στη φωτογράφηση), δράσεις άλλων φορέων όπως η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ του ΑΣΔΑ παρουσιάζονται ως "έργο", απαξίωση ή κατάργηση διαπαραταξιακών επιτροπών.
  • Η εκ του νόμου υποχρέωση για ετήσιο δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης, φυσικά ακούγεται ως ανέκδοτο.
  • Σε αυτά να προστεθούν επίσημες ερωτήσεις που δεν απαντώνται, η συνέχιση της λειτουργίας της οικονομικής Επιτροπής δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη, η παρουσίαση έργων της προηγούμενης διοίκησης, που ολοκληρώνονται τώρα, ως στρατηγικός σχεδιασμός της τωρινής διοίκησης, αλλά και οι ...άφαντοι αντιδήμαρχοι στα δημοτικά συμβούλια.

 

Και πολλά ακόμα...
 

Ήρθε νομίζω η ώρα το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση, που επάξια έλαβε ο δήμος μας το 2018 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν πρώτευσε μεταξύ όλων των ελληνικών δήμων, να κατέβει από την ιστοσελίδα του Δήμου Αιγάλεω. 

Λυπηρό μεν, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται πλέον στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος μας.
Διαβάστε την ανάρτηση του π. Δημάρχου και επικεφαλής της Ανάπλασης Δ. Μπίρμπα, για το τελευταίο επεισόδιο με το άγαλμα.
Στέλιος Βασιλειάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω
π. Αντιδήμαρχος


Δ. Μπίρμπας 


.. ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝΕ...
Ένα χρόνο πριν αναφέραμε, με αφορμή τον τραγέλαφο των ΚΔΑΠ, ότι η Διοίκηση Γκίκα μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Σήμερα, απλώς η αδιαφάνεια , η παραπλάνηση και η υποτίμηση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας αγανακτεί και μας προβληματίζει για το μέλλον της πόλης.
 

Θα υπάρξει άμεσα αναλυτική ενημέρωση για τα "άγνωστα μνημόνια" στο Δημ. Συμβούλιο, συνεργασίας και δεσμεύσεων με ΑΔΜΗΕ ΔΕΔΗΕ από τον Ιούλιο του 2020 !!!. Κρίσιμο για την κατασκευή του ΚΥΤ και την αποξήλωση των πυλώνων, την συζήτηση με τον ΑΔΜΗΕ, τις μη απαντήσεις και άλλα θέματα.
 

Όμως η υπόθεση του αγάλματος του Κλεισθένη που "εγκαινιάζουμε" αύριο είναι η επιτομή της αντίληψης της διοίκησης για την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και το πως αντιλαμβάνονται το ρόλο του.
 

Ξεκίνησε ως μια αποδοχή δωρεάς από ένα ομογενειακό Ίδρυμα από την Οικ. Επιτροπή στις 13 Ιούνιου 2021, με εισηγητικό μια αλληλογραφία Δημάρχου - δωρητη, Δεκεμβρίου του 2020. 

Οι υπερβολές και απαιτήσεις της επιστολής του δωρητή μας προβλημάτισαν δεν το ψηφίσαμε στην Ο. Ε. τονίζοντας παράλληλα, ότι αποδεχόμαστε μεν το άγαλμα αλλά διαφωνούμε με τις προτάσεις και τις διατυπώσεις της επιστολής.
 

Τα θέσαμε ως ερωτήματα στο Συμβούλιο της 15 Ιουνίου, θέτοντας επιπλέον το ζήτημα αν υπάρχουν δεσμεύσεις και ποιές , καθώς και την ανάγκη το Δημ. Συμβούλιο να αποφασίσει το κείμενο της πινακίδας του, όπως πάγια γίνεται σε μνημεία, επιγραφές και αγάλματα σε δημόσιους χώρους του Δήμου (Αγ. Γιώργη, πλατεία Ποντίων, Γιώργου Ζαμπετα, επιγραφές σε σπίτια καλλιτεχνών κλπ). Θέση που έγινε δεκτή από το σύνολο , ενω διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και σε παρατηρήσεις για τις υπερβολές, (Χριστογλου) της επιστολής.. ο Κλεισθένης επιστρέφει μετά από 2.500 χρονιά... και τις αμετροέπειες για τα ετήσια παγκόσμια συνέδρια Δημοκρατίας 15 Σεπτεμβρη(Μπίρμπας) ο Δήμαρχος έλεγε να μην δίνουμε σημασία, δεν ισχύουν και στο επόμενο Συμβουλιο θα τα πούμε αναλυτικά.
 

Αυτό επαναλήφθηκε στις 8 Ιούλη, καμμία δέσμευση πέραν της αποδοχής διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος. Ορίσαμε Επιτροπή για την τελετή και τις διαδικασίες.
 

Στο επόμενο Δημ. Συμβουλιο 22 Ιούλη, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 14 Ιουλη, ρωτήσαμε ξανά τι θα γράφει η πινακίδα, η απάντηση την περιμένουμε!!! θα σας πούμε μόλις την έχουμε. 

 Στα φυλλάδια και τις προσκλήσεις που δόθηκαν στην Επιτροπή διαφωνήσαμε με τα κείμενα τους και την συνδιοργάνωση!! Ενώ στην ερώτηση γιατί δεν ήρθε στη Οικ. Επιτροπή ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης και ποιος πληρώνει τα έξοδα η απάντηση Δημάρχου.. όχι ο Δήμος. Ποιος; υπάρχει χορηγος; ... όχι ο Δήμος . Ίδια απάντηση και στο απλοϊκό ερώτημα του κ. Σκλαβούνου τι θα πω αν με ρωτήσουν για τα εξοδα το catering... όχι ο Δήμος. 

 Ο πρόεδρος Καντζος με είπε μεμψίμοιρο και ότι κάποιοι ματώνουν!! Η απάντηση μας ήταν ποιοι και γιατί, ο Δήμος Αιγάλεω δεν είναι επαίτης και έχει προϋπολογισμό εκδηλώσεων κυρίως όμως είναι ανεπίτρεπτο οι Δημοτικοί σύμβουλοι να πηγαίνουν σε εκδήλωση του Δήμου και να μην ξέρουν ποιος πληρώνει τα έξοδα της!!


Η επιγραφή στάλθηκε χτες στην Επιτροπή, εμείς ενημερώσαμε τις άλλες παρατάξεις, είναι απολύτως απαράδεκτη και ακαλαίσθητη.


Δεν αναφέρεται ο Δήμος μόνο ο πρόεδρος και οι "εντολές" του και οι λοιποί δωρητές. Έτσι αναγράφονται στην επιγραφή!!! , οι αστειότητες της επιστροφής του Κλεισθένη στον τόπο του 2.500 χρόνια μετά (μέσω της χορηγίας ενός προκατ αγάλματος από ομογενείς αδελφούς) και η προκλητικη αμετροεπεια ότι καθιερώνεται ο εορτασμός από τον Δήμο Αιγάλεω η 15 Σεπτεμβριου παγκόσμια μέρα δημοκρατίας με εκδηλώσεις και γεγονότα, με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Σέρβου!!!! (χωρίς να το ξέρει το Δημ. Συμβούλιο, άλλωστε χρειάζεται να το ρωτήσει;) και ακολουθεί ο πρόεδρος, η ιστοσελίδα του Ιδρυματος !! , ονόματα δωρητών . 

Όλες αυτές οι γελοιότητες σε επιγραφή πάνω σε ένα άγαλμα που θα "κοσμεί " το Δημαρχείο της πόλης.
 

Αυτή η επιγραφή θα μπει, μου απάντησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος, ως απάντηση στο μήνυμα που ακολουθεί και του έστειλα χτες επειδή δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, είπε ότι ήταν σε εκδήλωση.
Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση αντιμετωπίζει τον Δήμο Αιγάλεω

- έναν Δήμο που όλες οι μέχρι σήμερα διοικήσεις άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, προσπάθησαν να γίνει ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος - σαν μετεμφυλιακη κωμόπολη που πανηγυρίζει την οποία αμερικανική και ομογενειακη βοήθεια στους ιθαγενείς. Ντροπή. 


"ΔHMAPXE, EΠEIΔH H ΠΙNAKIΔA ΠOY EΣTEIΛEΣ ΣHMEPA EINAI EKTOΣ AΠOΦAΣHΣ ΔHM. ΣYMBOYΛIOY KAI EΠEIΔH AKOMA ΔEN THPHΘHKE H ΔIAΔIKAΣIA ΠOY ΣYMΦΩNHΘHKE ΣTHN EΠITPOΠH, OΠΩΣ PHTA ΔIABEBAIΩNOYN KOYTOYΛIAΣ BAΣIΛEIAΔHΣ, ΣE ΣYMΦΩNIA ME TON K. ΣKΛABOYNO KAI THN Kα. ΔAΓKA ZHTAME NA MHN TOΠOΘETHΘEI H ΠINAKIΔA. ΣE KAΘE ΠEPIΠTΩΣH, AN AYΘAIPETA EΠIMEINEIΣ, META THN "EKΔHΛΩΣH" ΘA AΦAIPEΘEI ME AΠOΦAΣH ΔHM. ΣYMBOYΛIOY, ΓI AYTO KAΛO EINAI NA ENHMEPΩΣEIΣ TOYΣ ΔΩPHTEΣ, XOPHΓOYΣ THΣ"



 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας