Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανακοίνωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων - ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων

 Επιεικώς απαράδεκτες οι πρακτικές που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας, συγχωνεύοντας τμήματα μαθητών, στοιβάζοντας τα παιδιά στην ουσία έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε περίοδο υγειονομικής κρίσης που τα ίδια τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και Πολιτικής Προστασίας δεν δύναται να τηρηθούν.



Στο Δήμο Αιγάλεω ανακοινώθηκαν συμπτύξεις τμημάτων στα εξής σχολεία: 2 τμήματα στο 1ο ΓΕΛ, 1 τμήμα στο 3ο ΓΕΛ, 1 τμήμα στο 6ο ΓΕΛ, 1 τμήμα στο 4ο Γυμνάσιο και 1 τμήμα στο 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.


Αντί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη όσων εκπαιδευτικών απαιτείται ώστε να καλυφθούν τα αρκετά εκπαιδευτικά κενά που ακόμη υπάρχουν , παρά τις διαβεβαιώσεις για έγκαιρη κάλυψη τους φέτος με το άνοιγμα των σχολείων, επιλέγει να χρησιμοποιήσει πρακτικες που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων.


Οι γονείς να υπενθυμίσουμε στο ΥΠΑΙΘ ότι τα παιδιά μας δεν είναι απλά αριθμοί, ούτε οι εκπαιδευτικοί μας είναι "κουκιά " που τα μετράμε και δεν μας βγαίνουν, άρα τα "μαγειρεύουμε" ανάλογα.


Να θυμίσουμε επιπλέον πως οι μαθητές καλούνται να γυρίσουν στην "κανονικότητα" του σχολείου, μετά από μια σχολική χρονιά με τηλεκπαίδευση και κάτι μήνες πριν μαθήματα εκ περιτροπής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία τους αλλά κυρίως για τα μαθησιακά κενά που έχουν προκύψει.


Ζητούμε οριστικές λύσεις για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολείων μας και ανάκληση των αποφάσεων για συμπτύξεις τμημάτων, πόσο μάλλον σε καιρό πανδημίας.

 

 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 

& ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Διεύθυνση:
ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 20, ΑΙΓΑΛΕΩ
Πληροφορίες:
Β. Γεωργοπάνου 6978543427 / Δ. Κουτσομπόλης 6973531351

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΑΝΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας