Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Αιγάλεω: Κάθε πράξη του Δήμου Αιγάλεω έχει ως αποκλειστικό στόχο το συμφέρον των μαθητών και των γονέων

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2022



 Ανακοίνωση του δήμου Αιγάλεω με τίτλο "Κάθε πράξη του Δήμου Αιγάλεω έχει ως αποκλειστικό στόχο το συμφέρον των μαθητών και των γονέων" που περιγράφει την παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Δημαρχείου, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Κάθε πράξη του Δήμου Αιγάλεω έχει ως αποκλειστικό στόχο το συμφέρον των μαθητών και των γονέων

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, υπήρξε αιφνίδια παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του Δημαρχείου, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω.

Από την έλευσή τους στο χώρο, ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι ευχαρίστως να έχει διάλογο στο γραφείο του, με τρία ως πέντε άτομα – εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, λόγω και των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας Covid, ώστε να υπάρχει μία ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση.

Αντιθέτως , οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δεν είχαν καμία πραγματική διάθεση διαλόγου, γεγονός που αποδεικνύεται ,καθότι όχι μόνον αρνήθηκαν το διάλογο, αλλά εισήλθαν στον ισόγειο χώρο παρά τη ρητή ενημέρωση ότι απαγορεύεται λόγω Covid, θέτοντας σε κίνδυνο και τους ιδίους και τους εργαζομένους.

Ακολούθως , έβαλαν τα παιδιά μπροστά και ήρθαν στον 3ο όροφο του Δημαρχείου χωρίς να θέλουν να συζητήσουν, αλλά για να απειλήσουν, να υβρίσουν και να διασπείρουν ψεύδη σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου.

Οι διοργανωτές μη σεβόμενοι, αφενός τις παιδαγωγικές μεθόδους και αφετέρου τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας, χρησιμοποίησαν τα παιδιά ως μέσο εφόδου και εκβιασμού, ενώ ακόμη δεν δίστασαν να τα καθοδηγούν να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, να τα φωτογραφίζουν και να υβρίζουν ενώπιον τους, με πρόσχημα την αγωνία για το μέλλον του 9ου Δημοτικού.

Ως Διοίκηση, θεωρούμε απαράδεκτη κάθε ενέργεια που χρησιμοποιεί τα παιδιά και δηλώνουμε ότι κάθε πράξη μας, σχετικά με το 9ο Δημοτικό ,κινείται προς το αποκλειστικό συμφέρον των γονέων και των παιδιών, όπως εξάλλου έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και προωθούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για ένα ζήτημα, όπου το παρόν σχολικό κτίριο δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου.

Ο Δήμος μας έχει ήδη προβεί σε ενέργειες και έχουν ανατεθεί σε εργολάβους όλες οι εργασίες αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων από το σεισμό του 2019, παράλληλα ασχολούμαστε καθημερινά για την επισκευή τεχνικών ζητημάτων όλων των σχολείων ,χωρίς να υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα, ενώ λειτουργούμε πλέον 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) με ωφελούμενα άνω των 300 παιδιών.

Ως Διοίκηση του Δήμου, παραμένουμε ανοικτοί σε κάθε ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, προς όφελος μαθητών και γονέων, όπως έχει ήδη γίνει δύο φορές με το Σύλλογο Γονέων του 9ου Δημοτικού καθώς και στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρακαλούμε τους διοργανωτές της σημερινής διαμαρτυρίας και όσους τους υποστηρίζουν, σαφώς να ασκούν κάθε δημοκρατικό τους δικαίωμα, αλλά να σταματήσουν να εργαλειοποιούν τα παιδιά.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας