Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αιγάλεω μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CLIL CONNECTION Erasmus+»

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2022

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «CLIL CONNECTION Erasmus+» αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών του 6ο Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, του σχολείου ICLODITERZO στο Lodi της Ιταλίας, του Mokykla “Sokratus”, UAB στο Vilnius της Λιθουανίας, του Szkola Podstawowa im. M. Kopernika w Czaslawiu στο Czasław της Πολωνίας και του Colegio JABY SL στο Torrejón de Ardoz της Ισπανίας, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αιγάλεω όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο Γιάννη Γκίκα, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Ασημακόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής Νίκο Καββαδία. 

 


Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για το πρόγραμμα από τη Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χριστίνα Παπαδοπούλου και τον συντονιστή του Βασίλειο Χαλαμπαλάκη. Ανταλλάχθηκαν απόψεις που αφορούσαν στη σημασία εκπόνησης παρόμοιων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων από τα σχολεία όλων των βαθμίδων. 

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος επέδειξαν ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του προγράμματος, το οποίο επικεντρώνεται στην εφαρμογή της μεθοδολογίας C.L.I.L. (Content Language Integrated Learning) και τόνισαν τη σπουδαιότητα εκπαιδευτικών ανταλλαγών οι οποίες ενισχύουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και βοηθούν στη βελτίωση των αναλυτικών σχολικών προγραμμάτων σε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία. 


Τέλος, ο Δήμαρχος πρόσφερε αναμνηστικές πλακέτες του εμβλήματος του Δήμου Αιγάλεω, οι οποίες απεικονίζουν τον Κλεισθένη – πολιτικό του 6ου αιώνα π.Χ. - στους εκπροσώπους των πέντε σχολείων – εταίρων του προγράμματος.

 

 

 



 

 


 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας