Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων στου ΚΚΕ στο Αιγάλεω με ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2022

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις- συσκέψεις των Κομματικών Οργανώσεων Αιγάλεω του ΚΚΕ, στις 15/5 στην πλατεία Λέλας Καραγιάννη και στις 16/5 στην πλατεία Αναγεννήσεως, με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια, ακρίβεια, πόλεμοι τον 21ο αιώνα. Γιατί; Τι φταίει; Τι μπορεί να κάνει ο λαός;» και ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

(Πλατεία Αναγεννήσεως- 16/5/2022)

Ξεκινώντας την ομιλία της η Βιβή Δάγκα αναφέρθηκε στην επικίνδυνη για τον λαό εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στους Αμερικανό- Νατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή με την ψήφιση την προηγούμενη εβδομάδα στην βουλή της κατάπτυστης ελληνο- αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις. Τόνισε ότι ο λαός έδειξε την αντίθεσή του με την συμμετοχή του στην συγκέντρωση στις 13/5, όπως επίσης ότι η συμβολική κίνηση του ΚΚΕ να αναρτήσει πανό κατά της συμφωνίας στην Ακρόπολη εκφράζει την αντίθεση της πλειονότητας του ελληνικού λαού στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.



(Πλατεία Αναγεννήσεως 16/5/2022)

Αφού αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στον κίνδυνο πιο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, κατέληξε ότι ο πόλεμος είναι άδικος γιατί προετοιμάστηκε, διεξάγεται και διευθύνεται όχι από τους εργαζόμενους, τους λαούς, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά από τα αστικά κράτη, τις κυβερνήσεις, τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες που διεκδικούν από τη μοιρασιά της λείας για τα συμφέροντα των δικών τους επιχειρηματικών κολοσσών. Επίσης, ότι η μόνη διέξοδος για τον λαό από κάθε τέτοιο πόλεμο είναι ο αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού, της αστικής εξουσίας, την οικοδόμηση, την υπεράσπιση, την εδραίωση της σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής κοινωνίας. Ασπίδα προστασίας απέναντι στο λαό της Ουκρανίας και των γειτονικών χωρών είναι να δυναμώσει αυτό το ρεύμα της αντεπίθεσης σε κάθε χώρα.

 

 

(Πλατεία Λέλας Καραγιάννη- 15/5/2022)

Σε σχέση με την ακρίβεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ζουν τα αποτελέσματα της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, πληρώνοντας σήμερα πανάκριβα όσα έχουν θεσμοθετήσει και εφαρμόσει στο σύνολό τους όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε περίοδο «ειρήνης» όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας, η ρήτρα αναπροσαρμογής, η χρηματοδότηση της «πράσινης μετάβασης». Επίσης, ότι με τα μέτρα δήθεν ελάφρυνσης της κυβέρνησης, ό,τι πλήρωνε ο λαός ως «καταναλωτής» τώρα θα το πληρώνει ως «φορολογούμενος». Ουσιαστική ανακούφιση του λαού αποτελούν μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ.


(Πλατεία Λέλας Καραγιάννη- 15/5/2022)

Κατέληξε: «Η λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση μπορούν να εκφραστούν στον δρόμο της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Οι εξελίξεις απαιτούν ριζοσπαστική δράση με προοπτική. Μοναδικός φωτεινός δρόμος διεξόδου από τους πολέμους, τις οικονομικές κρίσεις, την ακρίβεια, την ανέχεια είναι ο εργατικός- λαϊκός αγώνας να στοχεύσει τον πραγματικό αντίπαλο: Τα μονοπώλια και την εξουσία τους, τα αστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες. Για να κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κουμάντο στον πλούτο που παράγουν, παίρνοντας την εξουσία στα δικά τους χέρια».

  • Οι ΚΟ Αιγάλεω του ΚΚΕ συνεχίζουν την παρέμβασή τους με εκδηλώσεις με το ίδιο θέμα:
  • Την Δευτέρα 23/5 στην Πλατεία Αγίας Τριάδας, με ομιλητή τον Νίκο Καραγιάννη μέλος της ΤΕ Νοτιοδυτικών- Περιστερίου.
  • Την Τετάρτη 25/5 Πλατεία Ζήνωνος (Σιντριβάνι- Εργατικές Πολυκατοικίες), με ομιλητή τον Νίκο Καραγιάννη μέλος της ΤΕ Νοτιοδυτικών- Περιστερίου.

 Δελτίο Τύπου των Κομματικών Οργανώσεων Αιγάλεω του ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις που Πραγματοποιήθηκαν στις 15 & 16 Μάϊου 2022

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας