Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2022

Την Πέμπτη 23/6/2022 κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, διεξήχθη συνάντηση με θέμα τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Αιγάλεω, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Αιγάλεω, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Δήμου Αιγάλεω και της Β' ΕΛΜΕ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας, με έμφαση στις ανάγκες των έξι ειδικών σχολείων που στεγάζονται στην περιοχή, της ολοκλήρωσης των έργων αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων καθώς και το ζήτημα του 9ου δημοτικού σχολείου.


Ακόμη συζητήθηκε η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αιγάλεω, ενώ παρουσιάστηκε και η λειτουργία των τεσσάρων δομών ΚΔΑΠ που δημιούργησε ο Δήμος εν μέσω της περιόδου Covid, προσφέροντας δυνατότητες δημιουργικής ενασχόλησης για παιδιά και γονείς.
Επίσης ο Δήμος Αιγάλεω ζήτησε την περαιτέρω χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων λόγω του πληθωρισμού για τα τεχνικά έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη καθώς και για την αναβάθμιση των δομών των ειδικών σχολείων.


Οι εκπρόσωποι της Β’ΕΛΜΕ καθώς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών έθεσαν επίσης τα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες και των εκπαιδευτικών και των σχολείων της περιοχής, ενώ οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για ακόμη μία φορά έδειξαν ένα αρνητικό κλίμα παρότι ως Δημοτική Αρχή τους έχουμε πλήρως και αναλυτικά ενήμερους για κάθε ζήτημα που αφορά τα σχολεία της πόλης μας.


Τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου δήλωσε ότι θα υπάρχει άμεση ενασχόληση για την εξεύρεση πόρων αλλά και την ενίσχυση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα σχολικά κτίρια καθώς και τα προγράμματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές δομές του Αιγάλεω.

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας