Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω - Δάγκα Βιβή και Καραγιάννης Νίκος συζήτηση για την υποστελέχωση και υποβάθμιση του Κέντρου

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023

 

Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, Δάγκα Βιβή, μέλος της ΚΕ, και Καραγιάννης Νίκος,Γραμματέας της ΤΕ Περιστερίου- Νοτιοδυτικών Συνοικιών. 

 

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος συζήτησε με τους εργαζόμενους για την κατάσταση υποστελέχωσης κι υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας, αποτέλεσμα της πολιτικής διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Ενδεικτικά το 2013 στο Κέντρο Υγείας Αιγάλεω υπήρχαν 100 υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό. Πλέον οι μόνιμοι γιατροί έχουν φτάσει λίγο παραπάνω από 10, λείπουν σημαντικές ειδικότητες, όπως ενδοκρινολόγος, ουρολόγος κλπ. Δεν υπάρχει ακτινολόγος για να κάνει διάγνωση στις ακτινογραφίες που γίνονται στο Κέντρο Υγείας. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί των Τοπικών Μονάδων Υγείας φτάνουν να δέχονται 20.000 επισκέψεις το χρόνο, αφού εξυπηρετούνται και κάτοικοι γειτονικών Δήμων. Οι υγειονομικοί επισήμαναν ότι με την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΚΥ, των μαζικών φορέων της γειτονιάς και του εργατικού, λαϊκού κόσμου αποτράπηκε πριν 8 χρόνια το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω και η μεταστέγασή του στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα», που ήταν στο σχεδιασμό της τότε κυβέρνησης και της Διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αιγάλεω.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν την σταθερή θέση του ΚΚΕ για γενναία κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τον αναγκαίο, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, προβάλλοντας τη θέση του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας. 

Με παραδείγματα αποκάλυψαν την πολιτική που λογαριάζει την προστασία της υγείας του λαού ως “κόστος” για το κράτος και με κριτήριο το “όφελος” των επιχειρηματικών κολοσσών της Υγείας. “Αυτή η πολιτική έχει βάλει τη σφραγίδα της σε μια σειρά μέτρα που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, όπως τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία επί πληρωμή που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τη σκυτάλη στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ” σημείωσαν χαρακτηριστικά. 

Τόνισαν ότι το ΚΚΕ δίνει καθημερινά μάχη για τα σύγχρονα δικαιώματα στην Υγεία, μέσα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, όπως και στη Βουλή, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τον “κόφτη” στις αιματολογικές εξετάσεις που γίνονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Αιγάλεω.

Τονίστηκε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι αν θα δυναμώσουν τα κόμματα που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, την υποστελέχωση κι υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ή αν θα είναι δυνατό το εργατικό, λαϊκό κίνημα με δυνατό ΚΚΕ για να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια που βλάπτουν σοβαρά την υγεία του λαού.

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας