Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ο δήμαρχος Αιγάλεω να ζητήσει άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας καθώς και με τον Υπουργό Επικρατείας - Ανακοίνωση του Λάμπρου Σκλαβούνου

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023

 

Ο  επικεφαλής της παράταξης Αιγάλεω - Νέα Εποχή κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, εξέδωσε ανακοίνωση - δελτίο τύπου για τις εξελίξεις στο ζήτημα των 9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων:


Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα με αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων, Συλλόγων Γονέων των 9ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 
Ο Υπουργός μας είπε τα εξής:
1. Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την μη καταλληλότητα της συστέγασης των δύο Σχολείων, θα πρέπει να είναι άμεση ώστε να προλάβουμε το κλείσιμο της Βουλής λόγω των επικείμενων εκλογών. Έτσι η κυβέρνηση θα μπορέσει να φέρει την τροπολογία στην Βουλή η οποία θα κληθεί να ψηφίσει την αναγκαστική διάθεση για εύλογο χρονικό διάστημα (προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης) για τη συνέχιση της στέγασης του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο κτήριό του. 


2. Παράλληλα, θα βοηθήσει… για την γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών των σεισμόπληκτων Σχολείων του Δήμου μας (7ο, 17ο και Ειδικό Σχολείο) καθώς και για τη διαδικασία χρηματοδότησης και γρήγορης εκκίνησης των διαδικασιών κατεδάφισης και ανέγερσης των δύο σχολείων (1ο Γυμνάσιο και 11ο Δημοτικό Σχολείο).


Το απόγευμα συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου λήφθηκε η απόφαση σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος θα πρέπει να ζητήσει άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας καθώς και με τον Υπουργό Επικρατείας για τα παραπάνω θέματα.
Ελπίζουμε… 


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας