Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων σχολείων του Αιγάλεω - Αναφορά που συνυπογράφουν οι βουλευτές του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2023Δελτίο Τύπου με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αιγάλεω, σε συνέχεια της αναφοράς που κατατέθηκε σήμερα από τον βουλευτή του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εσωτερικών. Την εν λόγω αναφορά συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη.Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σεισμόπληκτων σχολείων του Αιγάλεω


Για τα σεισμόπληκτα σχολεία του Αιγάλεω, όπως το 17ο Δημοτικό και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία τους, έκανε λόγο, ο βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην αναφορά που κατέθεσε σήμερα με την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εσωτερικών και την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη.

Στην εν λόγω επιστολή επισημαίνεται ότι τα σχολεία του Αιγάλεω «είναι γερασμένα, χωρίς αντισεισμική προστασία, χωρίς σωστές επισκευές και επαρκή συντήρηση για χρόνια και έπαθαν σοβαρές ζημιές» Συγκεκριμένα, το κτήριο του 11ου Δημοτικού Σχολείου χαρακτηρίστηκε ακατάλληλο, ενώ τα κτήρια του 7ου και 17ου, όπου συστεγάζονται το Ειδικό Σχολείο και δύο Νηπιαγωγεία (15ο και 28ο) έχουν σοβαρά προβλήματα και ο Δήμος Αιγάλεω δεν έχει καταφέρει ακόμα να τα επισκευάσει. «Για το 11ο Δ.Σ αφού έκαναν 4 χρόνια για να αναθέσουν σε εταιρία τις μελέτες μας υπόσχονται ότι το 2025 θα είναι έτοιμο το νέο κτήριο!! Όλα αυτά τα χρόνια τα σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους».

Παράλληλα, ζητείται να πραγματοποιηθεί άμεσα ουσιαστικός και ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων, σε όλα τα επίπεδα, να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία, να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια ώστε να ακολουθούν τους κανόνες του τελευταίου αντισεισμικού κανονισμού του 2003 και να εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση των σχολείων για τη λειτουργική, κτηριακή, υλικοτεχνική υποδομή τους και τη συντήρησή της, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας