Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αιγάλεω - Νέα Εποχή - Για το 9ο Δημοτικό Αιγάλεω Το Δημοτικό Συμβούλιο Προτείνει συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση της παράταξης Αιγάλεω - Νέα Εποχή Αναφορικά με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Πέμπτης 23ης Φεβρουαρίου 2023:



Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 23ης Φεβρουαρίου 2023 μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:


1. Θέματα που αφορούν στα Σεισμόπληκτα Σχολεία του Δήμου μας.
Η Διοίκηση ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον εργολάβο και θα αναθέσει σε υπερ-εργολάβο τις εργασίες για τα Δημοτικά Σχολεία 7ο και 17ο. Η ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τα προαναφερθέντα Σχολεία καθώς και για το 11ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο θα γίνει σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο. 


2. Θέματα που αφορούν στα Ειδικά Σχολεία.
Θα γίνει συνάντηση με τον Δήμαρχο για ενημέρωση. Θα δρομολογηθούν εργασίες αλλά και θα δοθεί χρονοδιάγραμμα προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα βασικές και απαραίτητες για την καλή λειτουργία των Σχολείων εργασίες (τουαλέτες, ανσανσέρ κ.λπ.). 


3. Θέματα που αφορούν στα Δημοτικά Σχολεία 9ο και 14ο.
Έγινε πρόταση τροποποίησης άρθρου σε νομοσχέδιο για την επίλυση του κτηριακού προβλήματος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. έθεσε υπόψιν του Σώματος τις εξελίξεις σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και συγκεκριμένα για το ενταγμένο άρθρο σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή προς ψήφιση, το οποίο τροποποιεί το άρθρο 194 του Ν. 3463/06 «ΚΔΚ» που αφορά «Μίσθωση ακινήτων από τους Δήμους», τροποποίηση που δεν καλύπτει την περίπτωση του προβλήματος που υπάρχει με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω. 


Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση, μελέτησε τα δικαιολογητικά του θέματος και έλαβε υπόψιν τις σχετικές διατάξεις και μετά από διαλογική συζήτηση, 


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ


« Α. Ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο την προσθήκη στο σχετικό κατατεθειμένο άρθρο, που τροποποιεί το αρθρ. 194 του Ν. 3463/06 (ΚΔΚ) περί «Μίσθωση ακινήτων από τους Δήμους», εδάφιο γ΄ που θα αναφέρει τα εξής: 


«Επιτρέπεται η αναγκαστική διάθεση (επίταξη) εκπαιδευτικού κτηρίου, υπό την έννοια της παρ. 3 του άρθρ. 18 του Συντάγματος και την απορρέουσα υφιστάμενη νομοθεσία, όταν είναι ο μοναδικός χώρος της περιοχής που μπορεί να καλύψει επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες». 


Β. Προτείνει στον κ. Δήμαρχο να προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου την Τρίτη 28/2/2023 και ώρα 11:00, και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες του Δήμου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ίδια μέρα και ώρα, έξω από την Βουλή στην οποία θα συζητείται το σχετικό Νομοσχέδιο. 


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας