Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

“H Κυβέρνηση έχει χρέος να δώσει λύση στη στέγαση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω” τόνισε κ Νάντια Γιαννακοπούλου στη βουλή

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2023

Στα πλαίσια της ομιλίας ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τοποθετήθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου για το μείζον ζήτημα της έξωσης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε στον αρμόδιο Υπουργό το “πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με το 9ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, για το οποίο και από το Βήμα της Ολομέλειας και σε επίκαιρες ερωτήσεις τις οποίες έχω καταθέσει, σας έχω καλέσει για να δώσετε απάντηση”

Η κα. Γιαννακοπούλου εξέθεσε ακριβώς την κατάσταση και τόνισε ότι “εν μέσω σχολικής χρονιάς, μέσα στο κέντρο της Αθήνας γίνονται εξώσεις στα σχολεία. Τα παιδιά, οι μαθητές, οι γονείς, οι οικογένειες, οι εκπαιδευτικοί, είναι αίολοι. Γίνονται μπαλώματα και αυτήν τη στιγμή και οι μαθητές του 9ου Δημοτικού, συστεγάζονται στο 14ο, κάτι το οποίο επανειλημμένως σας έχουν πει όλοι οι φορείς ότι δεν γίνεται, είναι πολύ μικροί οι χώροι, και ότι είναι πολύ επικίνδυνο.”

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, υπενθύμισε στον Υπουργό ότι είχε “υποσχεθεί, ότι θα υπάρξει τροπολογία, ότι θα υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση όπου ουσιαστικά θα επιτρεπόταν η αναγκαστική διάθεση -επίταξη- εκπαιδευτικού κτιρίου όπως είχαν ζητήσει όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Αιγάλεω” και για το οποίο ο Υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει τροπολογία. Και επισήμανε ότι “δυστυχώς φέρνετε σήμερα μια ρύθμιση, στο άρθρο 40, η οποία δεν μιλά για τίποτα από όλα αυτά. Αυτό το οποίο απλά αναφέρεται στο άρθρο 40 είναι ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η απευθείας και χωρίς δημοπρασία μίσθωση ακινήτου.”

H κα. Γιαννακοπούλου ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να γίνει “άμεσα δεκτό αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί ομόφωνα από τις δημοτικές παρατάξεις, αυτό το οποίο έχουν ζητήσει και έχετε δεσμευτεί ότι θα κάνετε αποδεκτό οι ενώσεις γονέων με τη δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης, επίταξης εκπαιδευτικού κτιρίου. Κάντε το, λοιπόν, πράξη, υιοθετήστε το, κάντε νομοτεχνική βελτίωση στο συγκεκριμένο άρθρο, γιατί με αυτή τη ρύθμιση σίγουρα λύση δεν δίνετε!”

Ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση της η κα. Γιαννακοπούλου, παρέθεσε τους προβληματισμούς της, τονίζοντας ότι “είναι κρίμα, γιατί ο Πρωθυπουργός έχει διαλέξει την έδρα της Δυτικής Αθήνας για να εκλεγεί Βουλευτής και ακούμε και διαβάζουμε και ξανά την ίδια έδρα θα διαλέξει. Αυτή είναι η λύση στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Αθήνας, οι πολίτες, οι μαθητές; Αυτή είναι η λύση την οποία δίνει η Κυβέρνηση; Ο Πρωθυπουργός τι γνώμη έχει για αυτό, κύριε Υπουργέ; Αυτή είναι η λύση την οποία δίνει; Απαιτούμε, λοιπόν, άμεση και δίκαιη λύση. Αυτό είναι αυτό το οποίο ζητούμε, αυτό είναι αυτό που οφείλετε να πράξετε”.

 

 

Δείτε το σχετικό  video εδώ:

 

 

 

Διαβάστε την ομιλία  εδώ:

https://bit.ly/Vouli28022023 

 

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου

Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος

Βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας



Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2023


 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας