Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αναγκαστική διάθεση εκπαιδευτικού κτιρίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω - Τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2023



Οι ανάγκες των παιδιών του 9ου Δημοτικού στη σύγχρονη κι ασφαλή στέγη δεν μπορούν να περιμένουν!

Οι ανάγκες των μαθητών κι εκπαιδευτικών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω στη σύγχρονη κι ασφαλή στέγη για άλλη μια φορά απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίοι απέρριψαν την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για αναγκαστική μίσθωση - επίταξη του σχολικού κτιρίου, με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Πέτσας, ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για να προχωρήσει τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση είναι να βγει ακατάλληλο το σχολικό κτίριο του 14ου Δημοτικού για τη συστέγαση των μαθητών κι εκπαιδευτικών του 9ου και 14ου Δημοτικού, δηλαδή αναμένει... την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Για μια ακόμη φορά μαθητές και εκπαιδευτικοί γίνονται "μπαλάκι" ανάμεσα σε Υπουργείο Εσωτερικών - Υπουργείο Παιδείας και στο Δήμο Αιγάλεω. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της άθλιας θεσμικής πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί εδώ και 30 χρόνια με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σχολικής στέγης στους Δήμους και έχει διατηρηθεί από όλες τις κυβερνήσεις, την οποία αντιπαλεύει σταθερά μόνο το ΚΚΕ.

Για να δικαιολογήσει την απόρριψη του δίκαιου αιτήματος και το "λουκέτο" που έχει μπει στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών του 9ου, αλλά και του 14ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, ο Υφυπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά συνεχίζουν... κανονικά το σχολείο!

Είναι ντροπή να θεωρείται κανονικότητα:

  • Να στοιβάζονται σχεδόν 200 μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους σε αίθουσες κλουβιά, να κάνουν μάθημα σε διαδρόμους.
  • Να στερούνται οι μαθητές το παιχνίδι, τη φυσική αγωγή γιατί το προαύλιο του σχολείου δεν τους χωράει.
  • Να μην τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών (πχ τουαλέτες).
  • Να συστεγάζονται τα δύο σχολεία χωρίς να υπάρχει έγγραφο καταλληλότητας, όπως ομολογεί ο ίδιος ο Υφυπουργός.


Όσο για την κυβερνητική "ετοιμότητα" να λύσει το πρόβλημα της στέγασης του 9ου Δημοτικού που επικαλείται ότι μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, η κοροϊδία πάει σύννεφο! Η κυβέρνηση είναι ενήμερη από το Νοέμβρη του 2021! Από τότε οι γονείς του 9ου Δημοτικού, μαζί με εκπαιδευτικούς και τα παιδιά τους, μαζί με δεκάδες μαζικούς φορείς της γειτονιάς, είναι συνεχώς σε κινητοποιήσεις για να μείνει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω ανοιχτό. Έχουν καταθέσει τα δίκαια αιτήματά τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής.

  • Τη δική τους φωνή μετέφεραν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και την πρόσφατη τροπολογία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση υπερασπιζόταν το συνταγματικό δικαίωμα των ιδιοκτητών - μισθωτών στην ατομική ιδιοκτησία τους, σε βάρος των αναγκών των μαθητών.
  • Δε θα τους περάσει! Στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συνεχίζουν να αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στη σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη. Οι ανάγκες των παιδιών δεν μπορούν να περιμένουν!



Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω του 





ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ



Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών : «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα - Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα - Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών»


Θέμα: Αναγκαστική διάθεση εκπαιδευτικού κτιρίου


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με βάση τις εξελίξεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, που μαθητές- εκπαιδευτικοί- γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της έξωσης της σχολικής μονάδας από το κτίριο που στεγάζεται εδώ και 30 χρόνια, με βάση δικαστική απόφαση, που μετά από μακροχρόνιες δικαστικές πράξεις μεταξύ του Δήμου και των ιδιοκτητών, βάζοντας «λουκέτο» στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 40 του σχετικού νομοσχεδίου με βάση την ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω.


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών : «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα - Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα - Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών»


Προστίθεται στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου, παράγραφος ως εξής:

«Επιτρέπεται η αναγκαστική διάθεση (επίταξη) εκπαιδευτικού κτιρίου, υπό την έννοια της παρ. 3 του άρθρου 18 του Συντάγματος και την απορρέουσα υφιστάμενη νομοθεσία, όταν είναι μοναδικός χώρος της περιοχής που μπορεί να καλύψει επείγουσες εκπαιδευτικές ανάγκες».


Αθήνα, 28/02/2023


Οι προτείνοντες Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Δελής Ιωάννης

Παφίλης Θανάσης

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας