Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση της  παράταξης  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ:

 

Εκπρόσωποι της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, ο επικεφαλής Δημήτρης Μπίρμπας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χριστόγλου Γιάννα και Ευαγγελάτος Σπύρος, μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολειών 9ο και 14ο, παραβρέθηκαν έξω από τη Βουλή στο πλαίσιο της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου (23/02/2023). 


Ειδικότερα, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, την οποία παρακολούθησε αντιπροσωπεία των παρευρισκόμενων, ο αρμόδιος Υπουργός δεν προχώρησε, τελικώς, σε κατάθεση σχετικής τροπολογίας για αναγκαστική εκμίσθωση που να θεραπεύει, έστω προσωρινά, το ζήτημα της σχολικής στέγης του 9ου Δημοτικού Σχολείου, όπως ο ίδιος λίγες ημέρες πριν είχε δεσμευτεί. 

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας στη τοποθέτηση του «κρύφτηκε» πίσω από το πόρισμα που αναμένεται να εκδοθεί (σε μελλοντικό χρόνο) από την Επιτροπή «Καταλληλόλητας» για την …ακαταλληλότητα του 14ου Δημοτικού Σχολείου (η οποία Επιτροπή, θυμίζουμε, συγκροτήθηκε με ..χίλια ζόρια από τον Δήμο) και την υιοθέτηση του από το Υπουργείο Παιδείας. 


Επισημαίνουμε, τέλος, ότι τα συστεγαζόμενα σχολεία, δυστυχώς, συνεχίζουν να λειτουργούν δίχως να ικανοποιούνται οι απαιτούμενες ελάχιστες προδιαγραφές (με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια και την ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών μας) και για αυτό το λόγο, άλλωστε, απαιτούνται άμεσες και σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις (όπως συμπέραναν και τα μέλη της Επιτροπής στην πρώτη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα) !!! 


Ο δε εκπρόσωπος της ΚΤΥΠ απαίτησε να δει τα σχέδια πριν πραγματοποιηθούν. Θα κρίνει την καταλληλότητα ...αφού πραγματοποιηθούν.
Κατά τ άλλα τα σχολεία... συλλειτουργούν με απόφαση του Δημάρχου από τις 9 Γενάρη!!!

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας