Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με μεγάλη συμμετοχή η Ημερίδα για την Σχολική Στέγη στο Αιγάλεω

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω:

 


Με μεγάλη συμμετοχή θεσμικών φορέων, Βουλευτών, Εκπροσώπων Παρατάξεων, Δημοτικών συμβούλων, Εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, την Δευτέρα 20/2, σχετικά με τη σχολική στέγη στο Δήμο Αιγάλεω.
Κοινή διαπίστωση όλων η ύπαρξη πολλών προβλημάτων, η απουσία έργων και η ανάγκη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να ξεπεράσουμε το σημείο καμπής.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές κ.κ. Καφαντάρη, Βίτσας Κουρουμπλής, Γκιόκας και Αρσένης. Οι Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αιγάλεω, κ.κ. Μπίρμπας, Σκλαβούνος, Δάγκα, Σάμιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Χριστόγλου, Βασιλειάδης, Ευαγγελάτος, Αγαπητός, Βελλιανίτη, Ξεζωνάκης, Αβραμίδου, Βούλγαρης, Σαλτσαρίδης, Σάμιος.
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής κα Βαλαβάνη.
Η πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αιγάλεω κα Τραγά και ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κος Κατσωνόπουλος.
Η υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ κα Ουρανία Σαγιάκου.
Αρκετοί Διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, γονείς και πολίτες του Αιγάλεω και της ευρύτερης περιοχής.


Η εισήγηση της Προέδρου της Ένωσης Γονέων:
Το Αιγάλεω είναι ένας Δήμος με 8.500 μαθητές και σχολικά κτήρια στην πλειονότητα τους χτισμένα πριν και κατά την δεκαετία του '80. Το μείζον και οξυμμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο μας, απόρροια γεγονότων, ενεργειών και μη έγκαιρης λήψης μέτρων των τελευταίων ετών έχει πλέον αναδειχθεί και ζητούνται οριστικές λύσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα ΧΘΕΣ.


Οι μαθητές –περίπου 1.000 τον αριθμό- καθώς και οι εκπαιδευτικοί των σεισμόπληκτων σχολείων είναι "πρόσφυγες", οι εργασίες αποκατάστασης/ανέγερσης καθυστερούν τραγικά, οι «προσωρινές» λύσεις γίνονται μόνιμες, το 9ο Δημοτικό βρέθηκε ―με «έκπληκτους»(;) τους ιθύνοντες― με δικαστική απόφαση έξωσης του σχολείου (!), η λειτουργία 8 (!) ειδικών σχολείων στον Δήμο Αιγάλεω συνεχίζεται σε κτίρια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, χωρίς ράμπες ΑΜΕΑ, με ακατάλληλες αυλές , αίθουσες, χώρους υγιεινής κλπ.


Προβλήματα που δεν εμφανίστηκαν τώρα, αλλά χρονίζουν και δεν λύνονται! Μαζί με άλλα επίσης προβλήματα σχεδόν σε όλα τα Σχολεία.


Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω, οι γονείς του Αιγάλεω με συνεχείς οχλήσεις και κινητοποιήσεις διεκδικούμε Ασφαλή σχολική στέγη για τα παιδιά μας! Ζητάμε επιτέλους έργα!


Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες, πολλά και σημαντικά τα προβλήματα, αλλά οφείλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στα σχολεία τους.


Αγωνιζόμαστε συσπειρωμένοι για την παιδεία που τους αξίζει !


Η Πολιτεία, Υπουργεία, Περιφέρεια και Δήμος, είναι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να διευθετήσουν οριστικά τα ζητήματα σχολικής στέγης χτες!


Οι μαθητές είναι τα παιδιά μας, δεν είναι αναλώσιμοι, ούτε αριθμοί! Η σχολική στέγη, η ασφαλής σχολική στέγη, είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους και οφείλει να αποτελεί μέγιστο μέλημα όλων! Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε!


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, Κο Χρήστο Τσιατσιάνα για την αμέριστη βοήθεια και φιλοξενία της εκδήλωσης!


Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω

 


































 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας