Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ 225 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2023

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για την Πλατεία Λαμπράκη κ. Ηλίας Μητσόπουλος, κατέθεσε την Επιστολή- Διαμαρτυρία με τις 225 υπογραφές, συνοδευόμενος από την κα Θάλεια Σταθάκη (αριστερά) και την κα Βάια Μαρία Τσαγγάρη Μητσοπούλου (δεξιά). 

 Η Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία για την Πλατεία Λαμπράκη, απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Ιωάννη Γκίκα, (την οποίαν υπογράφουν 225 συμπολίτες μας), κατατέθηκε από τον συμπολίτη μας Δικηγόρο κ. Ηλία Μητσόπουλο, (ο οποίος ορίσθηκε επικεφαλής της Πρωτοβουλίας) την Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 11773.
Πρόκειται για την πλατεία, που περικλείεται από τις οδούς Δελφών, Μπακογιάννη, Ζακύνθου και Τομπάζη στο Λιούμη. Στην πλατεία υπήρχε παιδική χαρά, η οποία αποξηλώθηκε από τη νυν Διοίκηση την Άνοιξη του 2020, εν μέσω του πρώτου lock down. Σήμερα, τρία χρόνια περίπου μετά, το κομμάτι της πλατείας, στο οποίο υπήρχε η παιδική χαρά, αποτελεί έναν εγκαταλελειμμένο άδειο χώρο, ενώ το μόνο που μαρτυρά την ύπαρξη κάποτε παιδικής χαράς, είναι ο -σε αθλία κατάσταση- προστατευτικός τάπητας, που έχει παραμείνει, ενώ πέραν της αποξήλωσης της παιδικής χαράς, η πλατεία παρουσιάζει σημάδια γενικότερης εγκατάλειψης.
Η ως άνω Επιστολή- Διαμαρτυρία- Πρωτοβουλία αναφέρει τα εξής:

«ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΑΛΕΩ,
κ. Ιωάννη Γκίκα
ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Κύριε Δήμαρχε, την Άνοιξη του 2020, εν μέσω του πρώτου lockdown κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής περιμέναμε από τη νέα Διοίκηση να προβεί σε βελτιώσεις της, όπως μας είχατε υποσχεθεί προεκλογικά, προβήκατε αιφνιδιαστικά σε αποξήλωση της παιδικής χαράς στην Πλατεία Λαμπράκη.


Το θέμα της αποξήλωσης της παιδικής χαράς, έχει τεθεί προς εσάς πολλές φορές από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ έχουν κατατεθεί και σχετικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η ενημέρωση, που έχει δοθεί σχετικά με την αιτία της αποξήλωσης, είναι ότι αυτή συνέβη κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, ενώ έχουν δοθεί μόνο αόριστες υποσχέσεις ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επανεγκατάσταση και επαναλειτουργία της, χωρίς να έχει παρασχεθεί η δέουσα ενημέρωση για το αν και τι ακριβώς προσπάθειες έχουν γίνει, ούτε για τον λόγο, που μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη.

  • Σήμερα, τρία χρόνια περίπου μετά, (τρία χρόνια αόριστων υποσχέσεων, αδιαφορίας, εμπαιγμού και απαξίωσης προς εμάς και τον χώρο της πλατείας) το κομμάτι της πλατείας, στο οποίο υπήρχε η παιδική χαρά, αποτελεί έναν εγκαταλελειμμένο άδειο χώρο, ενώ το μόνο που μαρτυρά την ύπαρξη κάποτε παιδικής χαράς, είναι ο -σε αθλία κατάσταση- προστατευτικός τάπητας, που έχει παραμείνει.

Όσο για τα παιδιά, έχουν χάσει ήδη τρία καλοκαίρια, χωρίς το παιχνίδι στην παιδική χαρά της γειτονιάς τους, ενώ γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά έχουμε αναγκαστεί να πηγαίνουμε (όσοι και όποτε μπορούμε, γιατί αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και εφικτό) σε πιο μακρινές παιδικές χαρές, ακόμα και σε παιδική χαρά, που ανήκει οριακά σε γειτονικό Δήμο.

  • Πέραν, της αποξήλωσης της παιδικής χαράς, η πλατεία παρουσιάζει σημάδια γενικότερης εγκατάλειψης (φθαρμένος αστικός εξοπλισμός, παρτέρια σχεδόν άδεια από λουλούδια, χόρτα σε πολλά σημεία της πλατείας, ακόμη και ανάμεσα στα κομμάτια του φθαρμένου προστατευτικού τάπητα της παλιάς παιδικής χαράς, περιττώματα κλπ) και θυμίζει πλατεία “φάντασμα”, ενώ παρ’ όλο, που προχωρήσατε σε μερική- επιλεκτική ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Δελφών, “αγνοήσατε” τα πεζοδρόμια μπροστά από την πλατεία, τα οποία βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Για τους λόγους αυτούς, ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, δια της παρούσας Επιστολής- Διαμαρτυρίας- Πρωτοβουλίας, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντόνως για την επί τρία χρόνια πλήρη αδιαφορία, τον σε βάρος μας εμπαιγμό και την απαξίωση του χώρου και σας θέτουμε και δια της παρούσας το ζήτημα, ΖΗΤΩΝΤΑΣ από εσάς:


1) Να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να επανεγκατασταθεί παιδική χαρά στην πλατεία.
2) Να μας ενημερώσετε για το αν έχετε κάνει ενέργειες, σχετικά με το θέμα, ποιες είναι αυτές και ποια είναι η εξέλιξή τους.
3) Να μας γνωστοποιήσετε και εγγράφως εάν η παιδική χαρά αποξηλώθηκε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και να μας γνωστοποιήσετε το περιεχόμενό της.
4) Να φροντίσετε άμεσα για τον εξωραϊσμό και τον καλλωπισμό της πλατείας.
»








 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας