Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγάλεω στο Δημοτικό Συμβούλιο 17.03.2023 για τα σεισμόπληκτα σχολεία

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2023

 

Καυστική αλλά και ουσιαστική ήταν η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγάλεω στο Δημοτικό Συμβούλιο 17.03.2023 για τα σεισμόπληκτα σχολεία που έχει ως εξής:

Η εισήγηση του Δημάρχου σχετικά με την τύχη της εργολαβίας για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων αποδεικνύει:

1. Τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες ενός κράτους που δολοφονεί, που αδιαφορεί για τους εργαζόμενους, αλλά κάνει τα πάντα για την κερδοφορία μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοεργολάβων.

2. Το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που έχετε διαμορφώσει εσείς και τα κόμματα που σας στηρίζουν, καθώς αυτό επικαλείται ο κάθε εργολάβος, προκειμένου να εκβιάζει είτε για παρατάσεις είτε για αύξηση των εσόδων του.

3. Την ομολογία μίας εγκληματικής παραδοχής του γεγονότος ότι «μπορεί το κτίριο (σ.σ. 7ο Δημοτικό) να μην έχει κατασκευασθεί βάσει των σχεδίων που υπάρχουν από την αρχική του μελέτη»!!!

 

  •  4 χρόνια μετά και ακόμα κάνετε ενημερώσεις σα να μην πέρασε μία ημέρα, σα να έγινε ο σεισμός πριν από λίγο καιρό.
  •  4 χρόνια μετά και τα σεισμόπληκτα σχολεία παραμένουν σεισμόπληκτα, έχοντας ολοκληρωθεί μόνο το 25% των εργασιών!
  •  4 χρόνια μετά και μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί γίνονται μπαλάκι του ίδιου εχθρικού για το λαό κράτος.


Και εδώ δείχνετε, και σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, τις προτεραιότητες που έχετε ως Διοίκηση. Δείχνετε την εγκληματική πολιτική που έχετε εσείς, αλλά και οι προκάτοχοί σας.

  • ü Προτεραιότητά σας ΔΕΝ είναι η ικανοποίηση των καθημερινών λαϊκών αναγκών, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του λαού, η οποία περνάει και μέσα από την ποιότητα της σχολικής στέγης.
  • ü Προτεραιότητά σας ΕΙΝΑΙ η υπεράσπιση και η προώθηση των κυβερνητικών πολιτικών που αφαιρεί χρήματα από τα κονδύλια για Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και τα προσφέρει στις τσέπες του κεφαλαίου.
  • ü Προτεραιότητά σας ΕΙΝΑΙ η ικανοποίηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων.


Αν ήταν προτεραιότητά σας τα σχολεία – στην προκειμένη περίπτωση – θα είχατε λύσει το πρόβλημα. Εσείς και η προηγούμενη διοίκηση του κυρίου Μπίρμπα θα είχατε κηρύξει το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα είχατε λάβει έκτακτη επιχορήγηση. Θα είχατε αιτηθεί επιπλέον επιχορήγησης, προκειμένου να κατασκευαστούν άμεσα οι ζημιές που έχουν καταστήσει τα σεισμόπληκτα σχολεία ακατάλληλα και επικίνδυνα.

  • Αλλά αυτό προϋποθέτει σύγκρουση και απειθαρχία με τις κυβερνητικές επιταγές. Εσείς, αντίθετα, έχετε επιλέξει να πειθαρχείτε στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ. Έχετε επιλέξει να πειθαρχείτε στα μνημόνια που όλες οι κυβερνήσεις έχουν υπογράψει, έχετε επιλέξει να πειθαρχείτε στα μνημόνια των μνημονίων, την ΕΕ και τις εντολές του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, που πριμοδοτεί με πάνω από 15 δις € τους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Αλλά θεωρεί “κόστος” τα αναγκαία έργα αντισεισμικής προστασίας και των σχολείων του Δήμου μας.


Σας χωρίζει άβυσσος, όλους εδώ μέσα (γιατί όλοι εδώ μέσα έχετε διοικήσει το Δήμο τα τελευταία 40 χρόνια) με το τι έπραξε η προηγούμενη διοίκηση του διπλανού Δήμου Χαϊδαρίου, όταν κήρυξε ΑΜΕΣΑ το Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έλαβε άμεσα ακόμα κι αυτή την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση. Η διαφορά εκεί ήταν ότι στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου βρίσκονταν οι κομμουνιστές. Γιατί εκεί προτεραιότητα ήταν να είμαστε αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική, προτεραιότητα ήταν να είμαστε αντιπολίτευση σε αυτό το εχθρικό για το λαό αστικό κράτος.

  • Εσείς όλοι έχετε επιλέξει να μην είσαστε αντιπολίτευση στις κυβερνητικές πολιτικές. Έχετε παραδώσει το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών του Δήμου στους ιδιώτες, τους οποίους τους πριμοδοτείτε με πακτωλό εκατομμυρίων. Και ποιος ψηφίζει, αλήθεια, επί χρόνια και σε κάθε περίπτωση τις απανωτές παρατάσεις για τα έργα των εργολάβων; ΟΛΟΙ σας.


Και επειδή λέτε διάφορα: ότι δεν υπάρχουν χρήματα και αναγκαζόμαστε να τα δίνουμε σε εργολάβους, ή ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να αλλάξει ο εργολάβος και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

  • Ο συμβιβασμός με το δήθεν ρεαλισμό σημαίνει στην πράξη στήριξη στις κυβερνήσεις σας, που έχουν μειώσει κατά 1,8 δις € τα τελευταία 11 χρόνια τα κονδύλια για την παιδεία. Οι κυβερνήσεις σας έχουν μειώσει τα τελευταία χρόνια κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια για την Υγεία, για την Τοπική Διοίκηση και πάει λέγοντας. Όσο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάζονται. Νισάφι με την κοροϊδία. Μέσα σε μία νύχτα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πριν από λίγο καιρό, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετέτρεψε σε ΝΠΙΔ (ιδιωτικό, δηλαδή) το ογκολογικό νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία, παραδίνοντάς το στην κυρία Βαρδινογιάννη! ΕΛΕΟΣ.


Η κατάσταση στα σεισμόπληκτα σχολεία έχει ένοχο. Και είναι οι πολιτικές σας. Με αφορμή και τον πρόσφατο σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

  • Το 1999 έγινε στην Αθήνα ένας σεισμός με μέγεθος 5,9 ρίχτερ, που ήταν 1000 φορές ασθενέστερος από το σημερινό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία, όπου 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 39 στη Ρικομέξ και οι 8 στη Φαράν, 700 τραυματίστηκαν, 100.000 έμειναν άστεγοι και πάνω από 30 κτίρια κατέρρευσαν.


Το 2001, που αποφασίστηκε να γίνει ένας ταχύς οπτικός έλεγχος, μέχρι σήμερα το 80% από τα περίπου 80.000 δημόσια κτίρια, σχολεία, που σε κάθε σεισμό αποδεικνύεται η τρωτότητά τους, νοσοκομεία, κλπ παραμένει ανέλεγκτο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σ' αυτά που έγινε αυτός ο έλεγχος βρέθηκε ότι κοντά στο 30% έχριζε ανάγκης άμεσων παρεμβάσεων, που μόνο σε ελάχιστα απ' αυτά έχουν γίνει. Τέτοιοι έλεγχοι θα πρέπει να γίνουν όχι μόνο στα δημόσια κτίρια, αλλά και σε εργοστάσια και επαγγελματικούς χώρους, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.

Τα πράγματα είναι απλά όσο και επικίνδυνα. Πριν λίγο καιρό ο κύριος Ροδάτος είχε δηλώσει 2 πολύ σημαντικά πράγματα:

1. Η ποιότητα των σχολείων που έχουμε είναι με βάση τα χρήματα που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό!

2. Το σύνολο σχεδόν των σχολείων του Αιγάλεω που είναι κατασκευασμένα πριν από το 1985 δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό ενεργειακής επάρκειας, διότι δε διαθέτουν διπλά τζάμια!

  • Και εσείς έρχεστε ΟΛΟΙ και σε κάθε παχυλό κονδύλι που έρχεται για τη δήθεν ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων σηκώνετε το χέρι σας και υπερψηφίζετε και δώστου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων. Αλλά, ταυτόχρονα, διαπράττετε και ένα έγκλημα! Οι κακοτεχνίες των σχολείων που έχουν περάσει από, τουλάχιστον, 3 μεγάλους σεισμούς, κρύβονται κάτω από σοβαντίσματα και βαψίματα! Γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση δίχως να έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος, δίχως να έχουν γίνει οι απαραίτητες κατασκευές!


Και όλα αυτά γίνονται με ευθύνη του κράτους! Του ίδιου κράτους που, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των συμφερόντων κάθε λογής μεγαλοεργολάβου, αλλά και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων είναι γρήγορα, σύγχρονο, με πακτωλό χρημάτων.

· Πρόταση για απαλλαγή από δημοτικά τέλη για χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για το River

· Περιβαλλοντική έκθεση για τα ΚΤΕΛ

· Κάνετε show με λευκές νύχτες και λαμπάκια και έχετε βγάλει ταμπέλα «ελάτε εργολάβοι, ελάτε ΜΚΟ».

  • · Μέσα σε 8 περίπου μήνες εκταμιεύτηκαν τα πόσα για τα υπέρογκα δάνεια που ψηφίσατε όλοι που θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες ιδιωτών, ενώ αφήνετε τις υπηρεσίες του Δήμου δίχως προσωπικού.
  • · Ψηφίζετε κάθε παράταση που έρχεται, επιτρέποντας σε κάθε εργολάβο να παίζει με τις τύχες των παιδιών μας.
  • · Ιδιωτικοποιείτε τα πάντα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη διοίκηση, όπως και η προηγούμενοι το έκαναν για εσάς.


Όταν, όμως, πρόκειται για την ικανοποίηση των αναγκών του κόσμου, τότε το ίδιο κράτος δηλώνει αναρμόδιο, είναι αργό, δεν υπάρχουν χρήματα.

· Κλείνετε σχολεία.

  • · Αφήνετε επί 4 χρόνια τα σεισμόπληκτα στην τύχη τους.
  • · Αφήνετε τις υπηρεσίες του δήμου δίχως προσωπικό.


Είστε δεσμευμένοι και προσηλωμένοι στη δήθεν ρεαλιστικότητα του είναι αναγκαίο να υλοποιήσει ο Δήμος. Όπου ρεαλιστικότητα για εσάς είναι τι «αντέχει η οικονομία». Και η οικονομία σας αντέχει μόνο για ψίχουλα, γιατί τα δις τα κρατάει για τους ισχυρούς.

Για εμάς ρεαλιστικότητα είναι τι ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας