Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΡ- ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ - Του Παύλου Καβάση, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Αιγάλεω με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2023

 

 

Άρθρο του Παύλου Καβάση, Δικηγόρου, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Αιγάλεω με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τους λόγους στήριξης στη Λαϊκή Συσπείρωση.

"Σε λίγες μέρες, στις 8 του Οκτώβρη 2023 οι κάτοικοι του Δήμου Αιγάλεω αλλά και όλης της Επικράτειας αποφασίζουμε για το μέλλον των Περιφερειών μας, των Δήμων μας, των Γειτονιών μας. Οι εκλογές αυτές θα πρέπει να σημάνουν την έναρξη των αγώνων μας αλλά και να δείξουν την έντονη δυσαρέσκειά μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

 

  • Πρέπει να δηλώσουμε ένα βροντερό παρών δίνοντας όλοι την ψήφο μας σε αυτούς, που πραγματικά το αξίζουν «μαυρίζοντας» όσους μας έχουν κάνει να ευχαριστούμε κάθε μέρα την τύχη μας, που είμαστε ακόμα ζωντανοί και που κάποιοι δεν πεθαίνουμε κυριολεκτικά της πείνας. Θα πρέπει να νιώθουμε ευλογημένοι, όταν δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποιο μεταφορικό μέσο για να μεταβούμε στον προορισμό μας, αφού η «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» των διαχειριστών των ζωών μας, μας επιφυλάσσει είτε αιφνίδιο θάνατο σε σιδηροδρομικά εγκλήματα, είτε πνιγμό στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας σε κοινή θέα. Θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί και είμαστε δηλαδή, όσοι δεν κινούμαστε με όχημα το χειμώνα σε δρόμους παραχωρησιούχων κυβερνητικών φίλων των κυβερνόντων, που εισπράττουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μας αφήνουν δέκα και πλέον ώρες σταματημένους μέσα στα οχήματά μας με την πρώτη νιφάδα χιονιού. Ακόμα όσοι ειδικά έχουμε και σπίτια σε καταπράσινες περιοχές, ας νιώθουμε ευλογημένοι, που κάθε καλοκαίρι, όλο και λιγοστεύουν τα δέντρα, που μας κόβουν τη θέα και που αφήνουν ανεκμετάλλευτα τόσες χιλιάδες στρέμματα γης, χωρίς μια βίλα κάποιου γνωστού υπουργού ή εφοπλιστή, για να έρθει και η ανάπτυξη στο κτίσιμο των ακινήτων και που δεν αφήνουν χώρο για τις πελώριες ανεμογεννήτριες τις πράσινης ενέργειας, που πέρα από φθηνό όπως έχει αποδειχτεί και οικολογικό ρεύμα, μας παρέχουν και αεράκι αλλά και απομακρύνουν και αυτά τα καταραμένα πτηνά, που όλο βρωμίζουν τα αυτοκίνητά μας.

Ωστόσο από την άλλη ας μην είμαστε και αχάριστοι…. Δημιουργούν, για εμάς, οι «άριστοι» κυβερνώντες, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι, πλάζ έξω από τα σπίτια μας για να απολαύσουμε το πολυδιαφημισμένο “summer in Greece”, αφού πλέον ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να κάνει το μπάνιο του είτε στα ποτάμια της Θηβών, είτε στα ποτάμια της Βασιλίσσης Σοφίας του celebrity Δημάρχου, είτε ακόμα και στα ορεινά και δύσβατα χωριά της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Βόλου. Τι σημασία βρε αδερφέ μου να έχει η ανθρώπινη ζωή, η περιουσία του καθενός μας αλλά και η ανθρώπινη αξία, όταν κάθε Δήμος κάθε πόλη και κάθε χωριό της Ελλάδας θα μοιάζει με μια μικρή Βενετία….

  • Βέβαια όλα τα παραπάνω και τα εύσημα, πρέπει να αποδωθούν σε όλους αυτούς, που πραγματικά τα πέτυχαν αυτά. Υπάρχουν ονοματεπώνυμα σε όλα αυτά τα εγκλήματα, τα οποία δεν είναι άλλα από το όσους έχουν διοικήσει αυτά τα χρόνια και το κράτος αλλά και κάθε δήμο και περιφέρεια.

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο Δήμος Αιγάλεω και η Περιφέρεια Αττικής. Τα «παραπαίδια» του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας έκαναν, ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου το Αιγάλεω αλλά και η περιφέρεια Αττικής γενικότερα να μοιάζουν με περιοχές τριτοκοσμικών χωρών. Αυτό βέβαια για τις γειτονιές στις οποίες δε διαβιούν τα πολύ πλούσια κοινωνικά στρώματα. Η υγεία και η παιδεία ήταν οι κύριοι αποδέκτες του πολιτικού τους χάρτη. Μιλάμε βέβαια για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, την οποία με νύχια και με δόντια όλες οι διοικήσεις του Δήμου Αιγάλεω και της Περιφέρειας Αττικής σκοπό έχουν να εξαφανίσουν στο βωμό του κέρδους και στο ζύγι κόστους οφέλους. Βέβαια στο ζύγι αυτό ο μόνος παράγοντας είναι το χρήμα, γιατι αυτά τα κόμματα και οι παρατάξεις τους μόνο για αυτό ενδιαφέρονται.
Για να μιλήσουμε και για το Δήμο μας μόνο, άραγε πόσοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, πόσα σχολεία και πόσες δομές υγείας έβαλαν λουκέτο επί διοικήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ; Πώς θα κερδίσουν χρήματα τα ιδιωτικά σχολεία και οι ιδιωτικές κλινικές αν δεν συρρικνωθεί η δωρεάν παιδεία και υγεία; Αφημένα στο έλεός τους τα δημόσια σχολεία και η μία δημόσια δομή υγείας που απόμεινε, υποβαθμίζονται καθημερινά από τις διοικήσεις του Δήμου μας προκειμένου να φανεί το μεγαλείο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 

  • Ο Αιγαλιώτικος λαός θα πρέπει να ζει με το άγχος αν τα παιδιά του θα γίνουν δεκτά σε κάποιο δημόσιο βρεφονηπιακό σταθμό, άλλως θα πρέπει να στραφεί στους ιδιωτικούς. Αλλά και όταν καταφέρει και στείλει τα παιδιά του στις δομές αυτές, αντιμετωπίζει ό,τι αντιμετωπίζουν και οι γονείς των παιδιών των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων, δηλαδή το άγχος για το αν το παιδί του θα γλυτώσει από την πτώση των σοβάδων, από το αν θα γυρίσει σπίτι του το μεσημέρι τρέμοντας από το κρύο στις σχολικές αίθουσες το χειμώνα και θερμοπληξία το καλοκαίρι. Όλα αυτά γιατί «λεφτά υπάρχουν» όπως έλεγε και το αγαπημένο παιδί των μνημονιακών διοικήσεων του Δήμου μας, αλλά δεν υπάρχουν για τα σχολεία μας και για τα παιδιά μας, υπάρχουν μόνο και διατίθενται για συμβάσεις για φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θεαματικών εκδηλώσεως και φιεστών αλλά και για δωράκια στο River West και στο ΙΚΕΑ. Όσο για την υγεία μας, ας ευχόμαστε το πρόβλημά μας να μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια από τις ελάχιστες ειδικότητες γιατρών, που έχουν απομείνει στη μοναδική δημόσια δομή υγείας στο Αιγάλεω.

Ένα τρανό ακόμα παράδειγμα χρηστής διοίκησης του Δήμου μας είναι και οι υποδομές και τα έργα που τη συνοδεύουν. Όλοι όσοι είδαμε το Αιγάλεω να μεταμορφώνεται σε παραποτάμια περιοχή και τα σπίτια να γίνονται εσωτερικές πισίνες με τις βροχές των τελευταίων ημερών, έχουμε αντιληφθεί τη δουλειά, που έκαναν οι διοικήσεις του Δήμου μας τα τελευταία δεκαπέντε και πλέον αυτά χρόνια. Κοινή δικαιολογία όλων, το κλασικό πλέον «Παραλάβαμε καμένη γη και άδεια αποθεματικά», προκειμένου να δικαιολογήσουν την ανικανότητα διαχείρισης καθώς και την επιλογή τους τα χρήματα του Δήμου να μοιραστούν στους λίγους γνωστούς αγνώστους φίλους τους, αφήνοντας στη μοίρα τους τους πολλούς και αδιάφορους για εκείνους. Είδαμε διοικήσεις που αποκαλούσαν τα μνημόνια από τερατουργήματα, που οδηγούν σε άδειασμα των ταμείων των δήμων, να μεταμορφώνονται σε συμφωνίες σωτηρίας , που πρέπει να θυσιαστούμε όλοι για να πετύχουν, παραχωρώντας όλα τα αποθεματικά του δήμου μας και ψάχνοντας χρήματα να αγοραστεί ακόμα και μία λάμπα!!! Μετέπειτα βέβαια διοικήσεις, παρέα με τις προηγούμενες, εξόφθαλμα, ψάχνουν να βρουν με εργολαβίες και ιδιώτες τρόπο συντήρησης και καθαρισμού των υποδομών του δήμου μας σπαταλώντας αμέτρητα ποσά αντί να χρησιμοποιούνται ίδια μέσα, όπως συμβαίνει στους δήμους, όπου διοίκηση ασκεί το ΚΚΕ, με τα χρήματα που εξοικονομούνται να αποδίδονται στους κατοίκους των δήμων αυτών και στην προαγωγή και της υγείας και της παιδείας και με έργα που αναβαθμίζουν ποιοτικά τη ζωή των εκεί κατοίκων. Στους Δήμους αυτούς όπου διοίκηση ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση με τρανό παράδειγμα αυτό της Πάτρας, είδαμε να γίνονται τεράστια έργα υποδομών, να ανοίγουν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και σχολεία, να δημιουργούνται πολλές νέες παιδικές χαρές για τα παιδιά της πόλης. και να μην υποβαθμίζονται οι δομές υγείας ούτε στο ελάχιστο, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται οι δαπάνες του Δήμου, αφού χρησιμοποιεί ίδια μέσα για την υλοποίηση των έργων αυτών χωρίς να χρηματοδοτεί αλόγιστα ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα δημοτικά τέλη για τους Δημότες. Όλα αυτά γίνονται κατά δήλωσή του γιατί «Όταν τα παιδιά δε μαθαίνουν να ζουν στη σήψη και στην παρακμή, μαθαίνουν να διεκδικούν αυτά που τους αξίζουν.» Για τους διοικούντες του Δήμου μας, τα κλειστά σχολεία, τα ετοιμόρροπα σχολεία, οι επικίνδυνες παιδικές χαρές και η ρημαγμένη και άδεια από ειδικότητες δομή υγείας, είναι αυτό που μας αξίζει σα δημότες και κάτοικοι του Δήμου Αιγάλεω.

  • Στόχος μας είναι σε αυτές τις εκλογές να τους δείξουμε «μαυρίζοντας» τους, ότι άλλη ζωή μας αξίζει, άλλη καθημερινότητα και άλλη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Από προσωπική πείρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αιγάλεω παρατήρησα, ότι η παράταξη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αγωνίζονταν ουσιαστικά για να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα του Δήμου μας, με συνεχείς παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνεχείς αγώνες μέσα και έξω από αυτό, σε κάθε γειτονιά σε κάθε οικογένεια, που χρειαζόταν βοήθεια, ήταν αυτοί της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι πρόσφατοι αγώνες, που έδωσαν προκειμένου το 9ο Δημοτικό Σχολείο να παραμείνει ανοιχτό για χάρη των παιδιών, είναι χαρακτηριστικοί. Χαρακτηριστικός όμως είναι και ο πιο πρόσφατος αγώνας, που έδωσαν τα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης του Αιγάλεω, προκειμένου να μην εκδιωχθεί από το σπίτι της μια πενταμελής οικογένεια του Δήμου μας, που τα κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών των Πάτσηδων και των φίλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, της άρπαξαν το σπίτι. Και το κατάφεραν, η οικογένεια παρέμεινε σπίτι της. Γιατί ως γνωστόν μόνο ο λαός σώζει το λαό. Βλέπετε, τα μέλη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης κάθε άλλο πέρα από κυρ- Παντελήδες είναι. Δεν κοιτάνε μονάχα το σπιτάκι τους, δεν κοιτάνε την πάρτη τους και ξέρουν ότι αν και ο διπλανός μας, ο γείτονάς μας, το κοινωνικό σύνολο δεν είναι καλά, σε βάθος χρόνου, όλοι θα καταστραφούμε. Άραγε, πού ήταν όλοι αυτοί οι δεξιοί και κεντρώοι και «αριστεροί» τοπικοί παράγοντες στις πρόσφατες πυρκαγιές που κατέκαψαν και τους γειτονικούς μας Δήμους; Η ερώτηση βέβαια είναι ρητορική, καθώς βρίσκονταν στους καναπέδες τους, στα γραφειάκια τους, στις παρέες τους χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την οικολογική και περιουσιακή καταστροφή των γειτόνων μας. Εν αντιθέσει τα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης και προσωπικά ο Νίκος Καραγιάννης, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του μετώπου των πυρκαγιών με κίνδυνο της ζωής τους μακριά από τις οικογένειές τους και τη βολή τους, για να βοηθήσουν στην πυρόσβεση και τους πυρόπληκτους. Τέτοιους αγωνιστές χρειάζεται ο Δήμος μας και ο αιγαλιώτικος λαός.
Ο Δήμος μας χρειάζεται πλέον να απεμπλακεί από αυτούς, που του ρημάξαν τη ζωή. Χρειάζεται να μπει εκείνος προτεραιότητα για μία φορά από τη Διοίκηση του Δήμου μας και να πάψει να αποτελεί προτεραιότητα της κάθε Διοίκησης οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεργολάβοι. Ένας Δήμος για τους Δημότες του και όχι για τους λίγους. Δε χρειαζόμαστε υμνητές και παραπαίδια των κυβερνήσεων, που αφαίμαξαν ως το μεδούλι τον αιγαλιώτικο αλλά και όλο τον Ελληνικό λαό. Χρειαζόμαστε στο Δήμο μας μια Διοίκηση, που αρχή και τέλος της να είναι ο ίδιος ο λαός και το συμφέρον του, που να δουλεύει για το συμφέρον της κάθε αιγαλιώτικης οικογένειας και όχι για το συμφέρον του κάθε Μητσοτάκη, του κάθε Κασελάκη και του κάθε Ανδρουλάκη.

  • Μοναδικό κριτήριο για την ψήφο μας θα πρέπει να είναι, το ποιος θα υποστηρίξει καλύτερα το συμφέρον του αιγαλιώτικου λαού και ποιος θα αγωνιστεί για κάθε έναν και κάθε μία από εμάς μεμονωμένα. Ποιός θα είναι δίπλα σε όποιον τον χρειάζεται και ποιος θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα, που έχουν φθάσει το λαό μας στην εξαθλίωση κλέβοντάς του πέρα από την περιουσία του, κάτι πιο σημαντικό, την αξιοπρέπειά του και το χαμόγελό του. Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε το γνωστό μας, τον γιο ή την κόρη του γείτονά μας επειδή είναι καλό παιδί, ούτως ή άλλως τα κακά παιδιά είναι στις φυλακές… Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε για το μέλλον το δικό μας και της πόλης μας και ψηφίζουμε όποιον θεωρούμε ικανό να υποστηρίξει τα συμφέροντα των πολλών και όχι των ελαχίστων.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Καραγιάννη για την τιμή, που μου έκανε κάνοντας μου πρόταση να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ένα ψηφοδέλτιο απαρτιζόμενο από ανθρώπους αγωνιστές, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους στους κλάδους, που ανήκουν αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας είναι ένας γνωστός αγωνιστής, πρωτοστάτης στους αγώνες για το συμφέρον όχι μόνο των κατοίκων του Αιγάλεω αλλά του συνόλου της Δυτικής Αττικής, είναι με σιγουριά, ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί μια διοίκηση χάριν των πολλών έναντι των λίγων. Μόνο η στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 8 Οκτωβρίου θα δώσει δύναμη στην κάθε φωνή του Αιγάλεω, σε κάθε πολίτη ξεχωριστά, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε οικογένεια και σε κάθε παιδί. Για το καλό του τόπου μας και για το μέλλον αυτού του τόπου μία είναι η λύση, στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο Νίκο Καραγιάννη. 


Παύλος Καβάσης
Δικηγόρος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας